KENTLE BÜTÜNLEŞME ADIMLARI ATILDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile bir araya gelerek, hem 1797 araçlık katlı otopark hem de acil durum toplanma alanı protokolü imzaladı. Başkan Böcek, protokolün ardından belediye binasında Survivor şampiyonu başpehlivan İsmail Balaban’ı ağırladı.

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında hem 1797 araçlık katlı otopark hem de acil durum toplanma alanı protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen protokolde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Akdeniz Üniversitesi ile birçok iş birliği protokolü imzaladık, imzalamaya da devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımız, hasta ve hasta yakınlarında otopark nedeniyle mağdur olan kalmayacak. Çok amaçlı otoparkı 1 yıl içerisinde tamamlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

HEM AFET ALANI HEM OTOPARK

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise “Akdeniz Üniversitemiz ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında afet ve acil durum toplanma alanı olarak da kullanılacak Hastane katlı otopark inşaatı konusundaki iş birliğimizi somutlaştıran protokolü imzalamak üzere toplandık. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte şehrimizin önemli bir ihtiyacı olan afet ve acil durum toplanma alanını oluşturmak ve aynı zamanda Hastanemize gelen vatandaşlarımızın otopark sorununu çözmek için birlikte çalıştık. Tıbbi hizmetlere yakın olacak bir alanın afet ve acil durum toplanma alanı olması gerektiğinden hareketle hastanemizin hemen yanındaki alanı bu hizmete tahsis ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Özkan ve Başkan Böcek protokole imza attılar.

BAŞKAN, ELLERİYLE BAKLAVA YEDİRDİ

Üniversite’deki programının ardından Büyükşehir Belediye binasına giden Başkan Muhittin Böcek, sarı fırtına lakaplı Survivor 2021 Şampiyonu İsmail Balabanı makamında ağırladı. Başkan Böcek, Balaban’a 6 ay boyunca çok aç kaldığını söyleyerek, elleriyle baklava yedirdi. Duygusal anlar yaşayan Başkan Böcek, “Benim sarı fırtınamın, manevi evladımın gidişinde çok dua etmiştim. Her akşam Survivor başlamadan önce yerimizi alıyorduk ve mücadelesini heyecanla izliyorduk. Türkiye’nin onuru, gururu, ata sporumuzun temsilcisi oldu. Dualarımızı esirgemedik ve hep destek olduk. Başaracağına inanmıştım” diye konuştu.

BALABAN MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI

Ziyaretin ardından Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan İsmail Balaban ise yarışmada yaşadığı zorlukları anlattı. Balaban, “Survivor görüldüğü kadar kolay değil. Orayı sadece parkur olarak görüyordum.  Ancak içine girdiğiniz zaman olayın ciddiyetini anlıyorsunuz. Oradaki psikolojik savaş, açlık, özlem, parkurlardaki gerilimler gibi sabrınızı sınayan birçok etken vardı. Orası hayatın kısaltılmış özeti gibiydi. Çok zordu ancak zorlukları severim. Birçok şeye sabrettim. Sonunda şampiyonluğa ulaştım” diye konuştu. Balaban, yarışma sürecinde kendisini en çok zorlayan etkeninse açlık ve özlem olduğunu kaydetti. Son olarak nişanlısıyla yaşadığı problemler hakkında açıklama yapan Balaban,  şu anda iki tarafla da konuşmadığını belirtti. Balaban, ilerleyen zamanlarda hem nişanlısı hem de ailesiyle konuşup değerlendirme yapacağını kaydetti.

SARI FIRTINA ER MEYDANLARINA DÖNÜYOR

Er meydanlarını çok özlediğini aktaran İsmail Balaban, 10 gün sonra yapılacak Kırkpınar güreşleri için yarından itibaren antrenmanlara başlayacağını ve tekrar şampiyon olmak için mücadele edeceğini söyledi. Balaban, “Biran önce er meydanına dönmek istiyorum. Hızlı şekilde antrenmanlara başlayıp kaybettiğim güç, kuvvet ve kondisyonumu toplamak istiyorum. Çok kısa bir zamanda Sarı Fırtına er meydanlarına dönecek. Farklı teklifler de geliyor. Farklı projeler olabilir onları da değerlendireceğiz” dedi.

ÜNLÜ FENOMENDEN TAM DESTEK

İsmail Balaban’ın yakın arkadaşlarından olan ve yarışmanın başından itibaren destek veren ‘Deli mi ne’ kanalının sahibi ünlü fenomen Abdü Fester de arkadaşını yine yalnız bırakmadı. Ünlü fenomen de Lider Medya’ya yaptığı özel açıklamada, “Kazandığı için çok mutluyuz. Giderken de beraberdik, döndüğünde de beraberiz. Kardeşliğimiz devam edecek. Tırnaklarıyla kazıdı ve hak ettiğini aldı. Antalya’ya böyle bir kupa getirmesi ayrı bir mutluluk. Halkın içinden birinin şampiyon olmasıysa bizi ayrıca mutlu etti” şeklinde konuştu.