KENTİN DUVARLARI SANATLA CANLANDI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Kültür Sanat'ın (AKS) önderliğinde hayata geçirilen “Mural Antalya” projesiyle, şehirlerin farklı noktasındaki bina duvarları, sanat eserine dönüştürülüyor.

Rabia DEMİROK, Bayram OKUDAN

 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), kent merkezinde ticaretin canlandırılması ve kent estetiğinin güzelleştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği Mural Antalya  (duvar resmi) projesi başladı.  Projenin açılış toplantısı Antalya Kültür Sanat binasında düzenlendi. Toplantıya, ATSO Başkanı Davut Çetin, başta olmak üzere projede yer alan isimler katıldı. ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bu proje ile duvarlar çok güzel sanat eserine dönüşecek. Sadece turist değil, biz de şehirde mutlu, huzurlu ve sanat içerisinde yaşamak istiyoruz. Antalya’nın tanıtımına ciddi katkı sağlar diye düşündük. Bu proje belediyelerimize, kamu kurumlarımıza, müteahhitlere, bina sahiplerine yol gösterici olur” ifadelerine yer verdi.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Projenin 6 yıldır hayali olduğunu belirten Başkan Çetin, “Mersin’i gezmeye gidince buna benzer çalışmalar gördüm. Daha sonra Elmalı’da bir okulda bu çalışmaya şahitlik ettik. Bu işlerin şehir estetiğine katkı yapacağını anladım. Pandemi döneminde plan yaparken 3-4 tane dönüşüm koyduk, estetik dönüşüm, oluşturucu dönüşüm, çevre dönüşümü ve dijital dönüşüm. Bizim için bunlar önemli. Arkadaşlarımız bu iş için çok ciddi çaba harcadılar. Şehirde 8-10 tane bina cephesi bulduk. Zor bir sanat. Her cepheye ayrı bir düşünce ve çalışma var. Şuanda 5 tane cephede projemiz yapılacak” şeklinde konuştu.

“ANTALYA ÇOK ZENGİN”

Uygulama hakkında açıklama yapan projenin koordinatörü Roxane Ayral, Antalya’nın çok zengin bir şehir olduğunu belirterek, “Umarım en çok onların seveceği bir işi teslim edeceğiz. Küresel bir iletişim çağındayız. Burada anlattığımız her şey dünya tarafından görülecek ve duyulacak. Antalya bunun için çok iyi bir platform. Bu diyalogda ne anlatacağımız çok önemli. Burada doğal ve kültürel mirasları ele almaya karar verdik. Aktarılması önemli bir konudur. Antalya bu konuda çok zengin” diye konuştu.