Kendiroğlu'ndan 'birlik ve beraberlik' vurgusu

İMEAK Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Bekir İnanç Kendiroğlu, oda seçimleri öncesi birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Gelecek hata pazar günü seçime gidiyoruz. Saygı ve sevgi çerçevesinde devam ederiz inşallah" dedi.

İMEAK Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Bekir İnanç Kendiroğlu, Lider Haber ekranlarında yayınlanan Turuncu Koltuk programının canlı yayın konuğu oldu. İbrahim Okumamış’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda 6 Kasım Pazar günü düzenlenecek olan seçim masaya yatırıldı.  Seçim mottosu ‘Birlik ve beraberlik’ olan Kendiroğlu, “Birlik ve beraberliğe dikkat ediyoruz. Bu işleri gerçekleştirirken sektörün her birinin temsil edildiği bir oda ancak başarılı olabilir. Gelecek hafta Pazar günü seçime gidiyoruz. Saygı sevgi çerçevesinde devam ederiz inşallah” diye konuştu.

“Alanya’daki projemiz hazır”

Seçimi kazanması durumunda Alanya’ya denizcilik lisesi kazandırmak için de gerekli çalışmaların yapıldığını aktaran Kendiroğlu, “Alanya’da bir denizcilik lisesi yapmak istedik. Böyle bir lise bize ara personel sağlıyor. Alanya’daki projemiz hazır. Bunu ivedilikle hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ülke olarak ciddi bir potansiyelimiz var” diye konuştu. 

“Yeni marinalar kazandırılmalı”

Antalya’nın denizcilik açısından önemli bir kent olduğunu fakat değerinin bilinmediğini ve  acilen yeni marinalara ihtiyacı olduğunu söyleyen Kendiroğlu, “Antalya çok büyük potansiyeli olan ama potansiyelini ortaya koyamayan bir şehir. Ben bile kendi teknemi bağlayamıyorum. Tekneninizi bağlamak için sırada bekliyorsunuz. İvedilikle yeni marinalar kazanılması gerek” dedi.

"Arkeolojik deniz müzesi de yapılmalı"

Kendiroğlu, Antalya’ya arkeolojik deniz müzesinin de kazandırılması gerektiğini şu ifadelerle anlattı:

“Antalya’ya kazandırılması gereken arkeolojik bir deniz müzesi gerek. Bunu daha önce Side  Sualtı Müzesi ile yaptık. Müzenin olduğu yerde balıkçılık veya herhangi bir faaliyeti yasakladık böylece balıkların da üremesine katkı sağlanıyor. Kemere de böyle bir projemiz vardı. Kemer için yaptığımız heykeller nereye koyuldu bilmiyorum.”

“Çekek yeri sorunu büyük problem”

Antalya’da yaşayanların denizle barışık olduğunu, Liman ve Adrasan ile sorunlarla ilgili Kendiroğlu şöyle konuştu:

“Akdeniz farklı bir deniz. Kışın siz burada deniz ulaşımı yapamazsınız. Limanla ilgili uzun zamandır sıkıntılar yaşandı. Limanın şehirle barışık olması lazım. Eğer barışık değilse sorun çıkıyor. Adrasan’da çok fazla tekne var. Teknelerin bağlama yeri sorunu var. Adrasan’da bununla ilgili problemler var. Çekek yerleri çok büyük problem.”