KENDİ YERİMİZDE 'MÜLTECİ' GİBİYİZ

Antalya’da 40 yıldır imar planı bekleyen Kırcami Mahallesi vatandaşları, isyan etti. Kendi mahallelerinde mülteci gibi yaşadıklarını ileri süren halk, “Belediyelerin kavgasını biz çekmek zorunda değiliz. Yapamıyorlarsa mahallemizi Kepez Belediyesi’ne bağlasınlar” diyerek yolu trafiğe kapattılar.

Muratpaşa bölgesinde bulunan Kırcami Mahallesi’ne imar planı girmediği için vatandaşlar sokaklara döküldü. Tapularının bulunduğu yerde eylem gerçekleştiren Kırcamili vatandaşlar, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi’ne sitem etti. Vatandaşlar, imar planının girmediği bölgede, su borularının tıkandığı için tarım yapamaz hale geldiğini de savundu. 40 yıldır planlama beklediklerini belirten mahalle sakini Sami Açar, yıllardır sabırlarının tükendiğini ve bölgenin güvenirliliğini kaybettiğini belirtti. Açar, “40 yıldır her gelen bize bir söz verdi. Kimse sözünü tutmadı. Haklı tepkimizi savunmak için toplandık. En kısa sürede çözümün sağlanmasını bekliyoruz. Artık bıktık” dedi.

“KIRCAMİ'Yİ KEPEZ’E GEÇİRİN”

Sabrı tükenen vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a tepki gösterdi. Kırcamili vatandaş Hasan Ağan belediyelerin icraatı olmadığını belirterek, “Bu belediyeler Kırcami için neden çalışmıyor. Kırcami ile ilgili ne Muhittin Böcek’ten bir cevap var, ne de Ümit Uysal’dan cevap var. İkisi de topu birbirine atıyor. İki tarafta CHP, bir icraat yok. Belediyelerin kavgasını biz çekmek zorunda değiliz. Yapamıyorlarsa mahallemizi Kepez Belediyesi’ne bağlasınlar. Muhtarları korkutuyorlar. Adamlar sesini çıkaramıyor. Şu an burada bir tane bile muhtar yok, çünkü hepsi belediyenin etkisi altında. O başkanlar burada oturuyorsa bizler sayesinde. Buralar mülteci mahallesine döndü. Uyuşturucu yuvası oldu. Bizleri artık uyutamazsınız” şeklinde konuştu.

“HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM”

Bir diğer Kırcami vatandaşı Sevgi Satar Dündar ise, atalarının imar planını göremeden vefat ettiğini bildirdi. Kırcami’de tarımın bitmek üzere olduğunu söyleyen Dündar, “Tapulu yerlerimizde mülteci durumuna düştük ne ev yapabiliyoruz, ne de tarım yapabiliyoruz. Satıp çocuklarımızın geleceğini sağlayamıyoruz. Yılanın, çıyanın içinde ömrü geçti atalarımızın. Burası dedelerimizden kaldı hakkımızı alamıyoruz. Hakkımı helal etmiyorum, asla etmeyeceğim” diye konuştu.

KIRCAMİLİLER VALİYE GİDECEK

Tapularının bulunduğu bölgedeki yan yolu trafiğe kapatan Kırcami halkı, eylemin ardından birkaç caddenin daha trafiğe kapanmasına neden oldu. Öte yandan Mahallelinin, bugün Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile bir araya gelerek, kangren haline gelen Kırcami sorununun kökünden çözülmesi için talepte bulunacağı öğrenildi.