KEMER'E BOCCE TESİSİ PLANI

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'de geniş kapsamlı bir bocce tesisi yapılmasını düşündüklerini söyledi.

Kemer'de 7'den 70'e Herkes İçin Bocce Avrupa Birliği Projesi Toplantısı gerçekleştirildi. Koordinatörlüğünü Kargenç GSK'nın yaptığı Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun da ortak olduğu ve Bosna Hersek, Hırvatistan ve Romanya'dan katılımcıların yer aldığı toplantı, Sealife Kemer Resort Otel'de gerçekleştirildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, toplantı sonrası Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile bir araya geldi. Başkan Topaloğlu, bocce, dart ve bowling sporlarını Kemer'de yaygınlaştırmak için federasyon Başkanı Türkmen'le fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kemer'de kış turizmini canlandırmak amacıyla sporu aracı olarak görmek istediklerini belirten Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyesi, Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile ortaklaşa bir çalışma yaparak bocce, dart ve bowling branşlarını Kemer'de yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu bağlamda Kemer'de geniş kapsamlı bir bocce tesisi yapılmasını düşünüyoruz" dedi.

Federasyon Başkanı Türkmen ise Kemer'i Ankara'dan sonra ilk evleri olarak gördüklerini kaydetti. Federasyonun merkezinin Ankara'da olduğunu ancak faaliyetlerini en fazla Kemer'de yaptıklarına değinen Türkmen, “Uluslararası ve ulusal ölçekli sportif faaliyetler ile gençlik etkinliklerini Kemer'de yapmak istiyoruz. Başkanımız Necati Topaloğlu'nun da destekleriyle Kemer'de nitelikli bir bocce tesisi yapmak istiyoruz. Başkanımızın verdiği tüm desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DHA