KEMER'DE YÖRÜK GÖÇÜNE DESTEK

Kemer Belediyesi, Yörük kültürünün unutulmaması için Atatürk Parkı'nda Yörük göçünü canlandıran figürlere yer verdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Bölgesi'nin Yörüklerin genel olarak bulunduğu ve göç ettikleri bir bölge olduğunu söyledi. Başkan Topaloğlu, ataların geçmişte nasıl yaşadıklarını anlatmanın önemine değinerek, “Gelecek nesillerin Yörük kültürünü unutmamasını istiyoruz. Atatürk Parkı'na da bunun örneğini yaptık. Burada Yörük göçünü simgeleyen görseller koyduk. Herkesin çok büyük ilgisini çekiyor" dedi.

Kıyı Beydağlarının son göçer Yörüğü Ali Karakoyunlu ise Atatürk Parkı'na Yörük göçünü simgeleyen görseller konulmasını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Atadan bu yana göçer Yörük kültürünü devam ettirdiklerini ifade eden Karakoyunlu, “Atatürk Parkı'na Yörük göçünü anlatan görseller yapıldığını duyunca ciğerim söküldü, çok sevindim. Başkanımız Necati Topaloğlu'dan Allah razı olsun" diye konuştu.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan da yaklaşık 13 yıldır Kemer'de Yörük şenlikleri yaptıklarına değinerek, “Şenlikleri yapmamızda en büyük desteği Kemer Belediyesi veriyor. Bu sene Yörük göçünü ve kültürünü anlatan görselleri Atatürk Parkı'na koydular. Bu bizi çok mutlu etti. Buranın Yörük memleketi olduğunu simgeleme anlamında güzel bir hizmet. Kemer'e gelenler Kemer'in Yörük diyarı olduğunu anlıyor" dedi.

Pandemi nedeniyle ara verdikleri Yörük şenliklerini gelecek sene haziran ayında yapmayı planladıklarını aktaran Arslan, “Kemer deyince akla önce Yörükler gelir. Kemer Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyorum. Başkanımız da Yörüktür. Yörük kültürünü yaşatmak için elinden geleni yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

DHA