KEMER’DE SULAR DURULMUYOR

Usulsüz ihaleler ve rant iddialarıyla gündemden düşmeyen CHP’li Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun oğlu Osman Topaloğlu’na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan yara almadan kurtulan Osman Topaloğlu’na bu saldırının “rant meselesinden dolayı mı?” yapıldığı sorusu akıllara geldi.

CHP’li Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun oğlu Osman Topaloğlu’na işletmecisi olduğu su sporları merkezinde silahlı saldırı düzenlendi. 2019 yılında yapılan seçimlerde Demokratik Sol Parti'den (DSP) Kemer Belediye Başkanı seçilen ve geçtiğimiz şubat ayında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan Necati Topaloğlu’nun oğluna işlettiği 5 yıldızlı bir otelin su sporları merkezinde geçtiğimiz cumartesi akşamı saat 20.00 sularında silahlı saldırıda bulunuldu.  4 el ateş edilen silahlı saldırıdan Osman Topaloğlu yara almadan kurtulurken, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli E.E.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

OTEL YÖNETİCİLERİNE BASKI KURUYORDU

Osman Topaloğlu’nun ismi daha önce kent gündeminde, babası tarafından zengin edilmeye çalışıldığı söylenerek, ilçedeki otellere baskıda bulunması ile gelmişti. İddiaya göre Başkan Topaloğlu Kemer’de 5 otelde su sporları alanında iş yapan firmaları devre dışı bırakmış, bahsi geçen işletmelerin oğlu Osman Topaloğlu’na devredilmesi için otel yöneticilerine baskı kurmaya başlamıştı. Topaloğlu’nun makamını kötüye kullandığı iddiası kent gündemine bomba gibi düşerken otel yöneticilerinin çareyi işletmeleri Osman Topaloğlu’na ve çözüm ortağı olarak gösterdiği şirketlere vermekte bulduğu,  teklifini kabul etmeyen otel yöneticilerine ise belediyenin yaptırım gücünün hatırlatıldığı öğrenilmişti.

SON DAMLA GÖYNÜK OLDU

Sadece otellerin su sporlarıyla kalmayan spa, hamam ve sauna işletmelerini de alan Osman Topaloğlu’nun ilçedeki faaliyetleri işletme sahiplerini işinden etmiş, otel yöneticilerini baskıdan bezdirmiş, Başkan Topaloğlu’na ise eleştiri oklarını çevirmişti. Edinilen bilgiye göre Topaloğlu’nun bardağı taşıran son hamlesi ise geçtiğimiz günlerde Göynük’te bir otelde yaklaşık 3 milyona yakın bir rakamla işletmesini devir aldığı su sporları merkezi oldu.

İSİMLER AYNI OLUNCA FOYA ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’nın iddiasına göre, Topaloğlu göreve geldiği süreçte Göynük’te bir su sporları merkezinin ihalesi iptal edilmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait alan yeniden işletilmesi için ihale çıkartılmıştı. Öte yandan Göynük’teki Dino Park’ın yanında yer alan 19 dönümlük alan ihaleye çıkarılmış, ihaleye 5 yıldızlı otel adına S.Ç. isimli bir kişi girmiş ve otel 19 dönümlük alanı almıştı. Aynı otelin su sporları merkezi için açılan ihalede ise Osman Topaloğlu’na ait şirket için katılan ismin, daha önce otel için 19 dönümlük arazi ihalesine katılan S.Ç. olduğu öğrenildi.

İsmail Selami Minta

TOPALOĞLU İTİRAF ETMİŞTİ

Minta geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde yapılan usulüne uygun olmayan ihaleler nedeniyle de Topaloğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu. Son açıklamasında, Kemer ilçesi Merkez Mahallesi'nde bulunan Olbia Parkı'ndaki 2 işletmenin Kemer Belediyesi tarafından bir işletmeciye "adrese teslim" ihale usulü kiraya verildiğini iddia eden AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun meclis toplantısında belediyenin kasasına el uzatıldığını itiraf ettiğini açıklamıştı.