KEMER'DE AŞILAMA SÜRECİ BAŞLADI

Antalya'nın Kemer ilçesinde sağlık çalışanlarıyla birlikte koronavirüs aşılama süreci başladı.

Antalya'ya sağlık çalışanlarına yapılmak üzere gelen 25 bin 880 koronavirüs aşısının ilk dozu İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür'e yapılırken, aynı zamanlı olarak ilçelerde de aşılama yapılmaya başlandı. Kemer'de ilk aşı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ceren Avanos İnce ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi'ye yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ceren Avanos İnce, "Pandemi başladığı günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya örnek olacak şekilde pandemiyle mücadele çalışmalarını yürüttü. Gerek salgının yayılmasını önleme noktasında filyasyon çalışmalarında gerekse hasta olan vatandaşlarımızın hastanelerde tedavi almaları noktasında örnek çalışma yürüten Kemer ilçemizde hem filyasyon ekiplerimizle hem de Kemer Devlet Hastanesi ile el ele vererek Kemer halkına gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunduk. İnşallah bugün başlattığımız Covid-19 aşılama programı ile salgını sonlandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi de "Hastane olarak Covid-19 aşılama programını bugün itibarıyla 10 aşı uygulama odası ile hizmete açmış durumdayız. İlk etapta sağlık personeline yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği öncelik sırasına göre de tüm vatandaşlarımızı aşılamaya başlayacağız. Vatandaşlarımız öncelik sırası kendisine geldiğinde 182 veya MHRS üzerinden Covid-19 aşı uygulamasından randevu aldığında bize gelebilir" diye konuştu.

DHA