Kemal Usta yarım asırdır tahta oyuncaklar yapıyor

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaşayan ve yıllardır evinin önünde tahtadan oyuncaklar yapan Kemal Şengül (90) yılların verdiği tecrübelerini meraklıları ile paylaşıyor. Bugüne kadar binin üzerinde eser yapan Şengül, yaptığı oyuncakları zaman zaman hediye ederek, çocukları mutlu ediyor.

Antalya’nın Akseki ilçesi Akşahap Mahallesi’nde yaşayan 90 yaşındaki eski duvar ustası Kemal Şengül, yarım asırdır el emeği göz nuru oyuncaklar yapıyor. Şengül, tahta oyuncakların yanı sıra dağlarda dolaşırken topladığı taşları da heykel ve süs eşyalarına dönüştürüyor.


İnşaatlarda çalışırken bir yandan da ilginç görüntülere sahip ağaç parçalarını toplamaya başlayan Şengül, yaptığı eserlerini evinin yanındaki küçük bir odada sergiliyor. Akşahap Mahallesi sakinleri, 90 yaşında olmasına rağmen 50 yıldır sanatını sürdüren 3 çocuk babası Şengül’ün sanatkârlığına şahit oluyor.


Konuya ilişkin Lider Gazete muhabirine özel açıklamalarda bulunan Şengül, çocukların duası ile yaşadığını söyledi.


“ÇOCUKLARA OYUNCAKLAR YAPIYORUM”

Bunları yaparak vaktini geçirdiği söyleyen Şengül, “Akseki’nin Akşahap Mahallesi’nde yaşıyorum. Burada evimin önünde çocuklara oyuncaklar yapıyorum. Taştan ve ağaçlardan heykeller yapıyorum. Çocuklara yaptıklarımı bazen hediye ediyorum. Ben çocukların duası ile yaşıyorum. Stres hastasıyım, kalbimde 2 tane stent var ve gırtlağım delik.  Çocuklara tahtadan oyuncaklar, taştan ve ağaçlardan heykeller yaparak vakit geçiyorum” dedi.


“BUGÜNE KADAR BİNİN ÜZERİNDE ÜRÜN YAPTIM”

Bunları yapmak için dağlardan tahta parçalar topladığını belirten Şengül, “Bu oyuncaklar nesilden nesle aktarılan kıymetli birer hatıra ve uzun yıllar kullanılabilir. Hasar görmesi durumunda tamir edilebilir ve ileride antika olabilir. Bunları saklarsanız eğer torununuz da oynayabilir. Bunları yapmak için dağlardan, dere yataklarından, ağaç parçaları ve taşlar topluyorum. Tahta parçalarını işleyerek, çiçeklik, yel değirmeni, at arabası, insan, hayvan figürleri, mutfak eşyaları gibi birçok ürün yapıyorum. Bugüne kadar binin üzerinde ürün yaptım” ifadelerini kullandı.