Kelle Peynirini tüm ülkelere ihraç ediyorlar
Balıkesir’in Bandırma, Manyas ve Gönen ilçelerinde üretilen Kelle peyniri lezzetinin artması için soğuk hava depolarında 2 yıl boyunca bekletildikten sonra satışa sunuluyor.

Balıkesir’in Bandırma, Manyas ve Gönen ilçelerinde üretilen Kelle peyniri lezzetinin artması için soğuk hava depolarında 2 yıl boyunca bekletildikten sonra satışa sunuluyor.
50 çeşit peyniri ile Türkiye'de öne çıkan Balıkesir, sütünün kalitesi ve geleneksel yöntemlerle üretilen süt ürünleri ile adını dünyaya duyuruyor. Bandırma’nın kelle peyniri dünyanın birçok noktasına ihraç ediliyor. Bandırma’nın kelle peyniri yakın ilçelerden Manyas ve Gönen’de üretimin yapılmasına rağmen pazarlaması liman kenti olan Bandırma’dan yapıldığı için adını Bandırma’dan alıyor.
Liman şehri olan Bandırma, gerek ulaşım, gerekse mega şehirlere yakınlığından dolayı, Bandırma’ya gelen vatandaşlar tarafından kelle peynirine ulaşması çok daha kolay hale geldi. Manyas ve Gönen ilçelerinde üretilen kelle peynirinin lezzetinin artması için Bandırma’da soğuk hava depolarında 2 yıl boyunca bekletildikten sonra satışa sunuluyor. 40 yıldır şarküteri işi ile meşgul olan Ali Baltalı, sektörün durumundan memnun olduğunu dile getirdi.
BALTALI: “CİDDİ EMEK VERMEK GEREKİYOR”
40 yıldır Bandırma’da işletmesi olan Ali Baltalı, “Bizler bu işi severek yapıyoruz. Bir kez daha dünya gelsem, tekrar bu işi yapmak isterim. Lezzetin sırrına gelirsek öncelikle kalitesiz bir ürün, merdiven altı bir ürün imalathaneden mal almıyoruz. Nisan ve mayıs aylarında ürünlerimizi yaptırıp, en geç haziran ayında bizim depolarımızda olmak kaydıyla peynirlerimizi alıyoruz. Bu aylar dışında alırsak eğer bu kaliteyi yakalamak çok zor. Bu peynirleri soğuk hava depolarında 2 yıl bekletip, salamurada olgunlaştırıp ondan sonra vatandaşlarımıza sunuyoruz. Kaliteyi yakalamamızın bir sırrı da çocuklarımıza baktığımızdan çok peynirlerimize bakıyoruz. Peynir ilgi istiyor, alaka istiyor. Son zamanlarda ciddi zamlardan peynirler de nasibini aldı. Bizler yaklaşık zamlara inat 20 gündür 160 liraya sattığımız ürünü 40.yılımız olması nedeniyle 119 liradan halkımıza satıyoruz. Bandırma’nın ismini üst sıralara çıkartmamız için ürünleri çok kaliteli yapmamız lazım. Ciddi emek vermek gerekiyor. Verdiğimiz değerin karşılığını Türkiye’nin her tarafından insanlar geliyor. Bir ürünümüzü alıp memleketine, kendi gelmese bile eşi, dostunu gönderiyor ve ya telefonla istiyor. Artı yurt dışından o kadar çok gelen var ki bu insanlarda yediği lezzeti unutamıyor” dedi.
İHA
Antalya'nın Kaş ilçesinde bazı vatandaşlar, dağlardan topladıkları yabani kuşkonmazları semt pazarlarında satarak gelir elde ediyor.
Son zamanlarda yeniden yükseliş trendine giren altın hakkında değerlendirmelerde bulunan ekonomist Selçuk Gülten, “Bundan sonra altını kimsenin tutabileceğini zannetmiyorum” dedi. Kuyumcu esnafı Yasin Adalı ise düğün sezonu öncesi vatandaşlara altın almaları yönünde tavsiyede bulundu.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Tarım-GFE’nin şubat ayında aylık yüzde 2,35 arttığını belirten Çandır, “Bu rakam, endeksin ölçülmeye başladığı 2015 yılından itibaren şubat ayları ortalamasının oldukça üzerinde bir artış olarak ilan edilmiştir” dedi.
Türkiye genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olarak kayıtlara geçerken, Antalya’da bu oran yüzde 23,6 olarak belirlendi. Akdeniz’in gözde şehirlerinden Antalya, bölgedeki en yüksek çocuk nüfus oranına sahip il oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Perşembe Pazarı turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yabancı turistlerin akınına uğradı. Otellerden gelen turistleri pazarda gören esnaf, yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 350 baz puan artırarak yüzde 46’ya çıkardı.
Türkiye genelinde mart ayında 110 bin 795 konut satışı gerçekleşirken, yabancılara yapılan konut satışlarında 496 konut ile Antalya, İstanbul'un ardından en çok satış yapılan ikinci il oldu.
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz