KBT'DE PERDE HAZIRLIĞI

Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), pandemide kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle hazırlıklarına hız verdi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda KBT, 'Barışsın Dünya' adlı müzikli oyunla perdelerini açacak.

Her yıl yaklaşık 55 bin seyircisine perdelerini aralayarak, ilçeye tiyatro kültürünü aşılayan KBT, pandemi sürecinde de ilçe sakinleri için birbirinden seçkin tiyatro oyunları hazırladı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon perdelerini erken kapatmak zorunda kalan KBT, bu süreçte de hazırlıklarını hız kesmeden sürdürdü. KBT, Gürcan Koç'un yazdığı Derya Bütev'in yönettiği 'Barışsın Dünya' adlı müzikli çocuk oyunu ile merhaba diyecek.

Pandemi kuralları dikkate alınarak, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde prova hazırlıkları devam eden müzikli çocuk oyununun provalarını Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve beraberindeki heyet izledi. Oyunda günümüz dünyasında birçok bölgede süren savaşlar ve bundan etkilenen insanlar ve en çok etkilenen çocuklar anlatılıyor. Tiyatro oyununun yönetmenliğini Derya Bütev, dekor tasarımını Emre İnal, kostüm tasarımını Hıdır Doğan, koreografiyi Özge Efe, ışık tasarımını Mustafa Uçak, Müzik Soner Yener, Gürcan Koç ve Umut Tekin üstlendi. 'Barışsın Dünya', Derya Bütev, Emre İnal, Özge Efe ve Hüseyin Yorgancı'nın sahne performansıyla çocuklarla buluşacak.

HABER MERKEZİ