'KAZIKLI VOYVODA' ROLÜNDEKİ BÖCEK

Dün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başarı hikayelerini ve ödüllerini ‘Teyyo Pehlivan’ palavralarına benzediğini anlatmaya çalıştım. Bir dergi çıkıyor, para karşılığı ödül veriyor, bir araştırma şirketi çıkıyor en başarılı 3 başkandan biri olarak ilan ediyor Sayın Böcek’i.

Ya biz salağız, ya da birileri Antalyalılardan daha iyi tanıyor Başkan Böcek’i. Ya yapılanları biz görmüyoruz ya da Antalya dışından bakılınca burası Paris gibi görünüyor!

Bakın ben size birkaç konu anlatayım ve Büyükşehir Belediye Bakanı Muhittin Böcek’in nasıl güle oynaya vakit geçirdiğini anlayın. Tabi buna başarı dilenler var ise onu bilemem.

Eski Başkan Mustafa Akaydın’ı örnek alan bizim Toroslar’ın Yörük Başkanı Böcek, lay lay lom yapmayı iyi öğrenmiş. Yılbaşı Festivali yapıyor, Halk Dansları Gösteri Ekibi kuruyor, Salsa rüzgarı estiriyor.

Yetmiyor, “Sarı saçlım mavi gözlüm” şarkısı ile video klip çekip sosyal medyadan paylayıp binlerce beğeni almak için şekilden şekle girdi. Halk Ekmeğe zam gelmiş umurunda mı?

Tutturdu “Daha çok beklersiniz” diye bir söylem. Evet haklı vallahi. Antalyalılar ondan 77 projesini tamamlamasını bekliyor ama kendisi neredeyse halay başı olmak yolunda ilerliyor.

Kent içi trafik kangrene döndü ama lay lay loma devam.  'Müzik Şehrin Kalbinde' etkinliği ile Antalyalıları müzikle buluşturdu Böcek. İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı THM Korosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel öğrencilere konser verdi. Bunu sanatçı Pınar Ayhan’ın konseri izledi.

Boş zamanlarında pehlivanları makamında ağırladı, olmadı ata sporu güreşin ele alındığı ‘Kırkpınar ve Ağa’ belgeselinin galası için İstanbul’a gidip belgesel izledi!

Eğlence olurda ışıksız süslemesiz olur mu? Demre’de Noel Baba Meydanı’nı ışıklandırılarak yeni yıla hazırladı. Meydan ışıl ışıl oldu. Sanki Hıristiyan alemi Noeli Demre’de kutlayacak!

O kadar iş güç dururken, Böcek balonunun patlayacağını anlamış olacak ki cin fikirlilik yapıp Konyaaltı’nda ‘Balon Balığı Avlama Yarışması’ düzenledi. 86 yarışmacı balon balığı tutup Başkanın balonunun patlamasını engelledi!

Tabi, Başkan Böcek gülerek eğlenerek vakit mi geçiriyor yoksa tarihte bilinen adıyla Kazıklı Voyvoda gibi Antalyalıları kazığa mı oturtuyor anlayamadım!

Yaptığı iyi işlerde var Böcek’in ama bu kadar eğlencenin, patırtının içinde kaybolup gidiyor. Aslında hak veriyorum ona. Kimse hesap sormuyor, “Ne yapıyorsun” demiyor, diyemiyor.

O da Antalyalıların bu tavrını ve eğlenceye olan merakını çözmüş olmalı. Eğlendire eğlendire, oynata oynata, zıplata zıplata Kazıklı Voyvoda rolünün gereğini yerine getiriyor.

Neymiş efendim ‘İnsanlar her zaman layık oldukları yönetim tarzıyla yönetilirlermiş’ Böyle yönetilmeye layık mıyız değil miyiz siz karar verin.

ATATÜRK GÖRÜYORDUR!

Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya örnek gösterilecek, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözü vardı. Bizim ülkemizin hiçbir zaman başka bir ülkenin toprağında gözü olmamıştır.

İşte bu bağlamda Atatürk’ün sözü her zaman her ortamda geçerli ve geçerliliğini korumaktadır. Darda kalanlara yardım eden elimizi uzatır, gerekirse kendi ülkelerini koruyabilmeleri için askerlerini eğitiriz.

Bunun en son örneği yine bizim ülkemizde yaşandı. Terörle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığınca (Isparta), 250 Gambiyalı askere ‘Barışı Destekleme Harekâtı Eğitimi’ verildi.

Yani terör bizim kadar dünyanın sorunu olduğu için elimizi taşın altına koymaya, mücadele etmeye öyle veya böyle devam ediyoruz. Tıpkı Gambiyalı askerlere verdiğimiz eğitim gibi.

Ancak Türkiye’nin ekmeğini yiyip suyunu içen, TBMM’de yer alıp bunu anlayamayanlar var.  TSK’nın Barış Pınarı Harekatı'nı ‘İşgal’ diye nitelendirenler gibi. Sanırım 2019’da HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü idi. Türkiye’yi ve askerlerimizi bu operasyonda ‘İşgalci’ olmakla suçlamıştı.

Ah bir anlasalar ama onların dertlerinin başka olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte Isparta’da Gambiyalı askerlere verilen eğitime bile kulp bulurlar bunlar ya. Olsun varsın. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diyen Atatürk yattığı yerden görüyordur bu bize yeter.

BOŞUNA DEMEMİŞTİK

Dün sosyal medyada dolaşırken bir fotoğraf gözüme çarptı. Minik hastanın ve annesinin karşısında ellerini bağlamış hafif eğilmiş ve ‘özür’ dilercesine bir geçmiş olsun ziyareti.

Çok uzun süre önce değil, Temmuz ayında yaşanan Manavgat merkezli orman yangınlarında eline hortumu alıp alevlerle savaşan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse idi bu fotoğraftaki.

Gaziantep'te iki ‘pitbull’un saldırısıyla yaralanan ve tedavi için Antalya’ya getirilen Asiye Ateş’i ziyaret ederken çekilmiş bir fotoğrafın paylaşımıydı bu. Aslında çok şey anlatıyor.

Yangın döneminde yaptıkları ‘Adam gibi adam’ diye tarif etmiştim bu köşeden. Dün bir kez daha gördüm ki hakikaten yanılmamışım söylediklerimde.

Çünkü Sayın Köse’nin o minik Asiye’nin yaşadığı acı karşısında ‘Sözün bittiği’ yer dercesine duruşu. İşte adam gibi adamlar ancak böyle davranır. İnşallah Asiye iyileşir de bizde o zamanki ziyaretteki gülümseyin fotoğrafı tekrar paylaşıp analiz ederiz.

İyi ki böyle ‘Adam gibi adamlar’ var Antalya’da.