KAZANMA ALIŞKANLIĞI VE ÖZGÜVEN

Çağdaş Hoca kupa maçında yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı. Son maçta oynayamayan Salih, Moubandje ve Caulker gibi takımın ilk 11 futbolcuları ile genç ve yedek oyuncuların karması bir kadro ile sahaya çıkarak, hem bazı isimleri dinlendirmiş hem de fazla forma şansı bulamayan isimlerin tempo kazanmasını sağlamış oldu.
Maça çıktığımız dizilişte dikkat çeken noktalar ise geçtiğimiz Beşiktaş maçında sol bekte forma giyen Tayfur’ın bu kez sağ bekte oynamasıydı. Çağdaş Hoca’nın adeta bir joker gibi her mevkide oynattığı Tayfur yine güzel bir maç çıkararak, hocasının yüzünü kara çıkarmadı. Bir diğer dikkat çekici nokta ise Salih Uçan’nın kanatta oynaması oldu. Türk futbolunun çok genç yaşlardan beri tanıdığı Salih’i ilk kez kanatta izlemiş olduk. Açıkçası Salih yine elinden geleni yaptı ancak orta sahadaki kadar verimli olduğunu söyleyemeyiz. Bir diğer deneme ise çift forvetle oynamaktı. Hasan ve Mustafa Pektemek’i aynı anda sahaya süren Çağdaş Hoca, ilk kez çift forvet sistemini de denemiş oldu.
İlk yarının ilk bölümünde önce Efkan’ın bireysel çabası ile Mustafa Pektemek’in ayağından, daha sonra ise bir duran topta Fatih Aksoy’un kafası ile maçı bir anda 2-0’a getirdik. Bu dakikadan sonra ise takım biraz daha rahatladı ve kalesinde de golü gördü. Golde hızlı kullanılan bir taç ve bir anda hızlı paslarla ceza sahamıza girildi. Gerçekten son vuruşunda güzel olduğu iyi bir gol izledik. İlk yarıda Salih ve Umut Güneş’in devamlı olarak içeriye kat etmesi ile kanatlarımızdan Adanaspor çok hızlı geldi. Hızlı oyuncuları bulunan Adana ekibi özellikle kanatlardan gelerek bir iki pozisyon da ürettiler. Gol de zaten bu şekilde geldi. Orijinal kanat oyuncuları ile oynanmayınca bu durumun yaşanmasını da çok yadırgamadık.
İkinci yarının ilk bölümünde ise Çağdaş Hoca iki değişiklik birden yaparak bu soruna bir çözüm üretti. 3 maçtır takımdan ayrı kalan Efecan ve Juanfran oyuna girerek, kanatları güçlendirdi. Bu değişikliklerin ardından etkili pozisyonlar bulmaya başlayan Alanyaspor 69. dakika da yine Efkan’ın muhteşem driplingi ve yine Mustafa Pektemek’in vuruşu ile 3. golü buldu ve rahatladı.
3. golün ardından Adanaspor kalemizde baskı kurmaya çalışsa da ilk 11 oyuncularının da oyuna girmesi ile kalite farkı iyice ortaya çıktı ve maç 5-1 tamamlandı.
Sürpriz yaşamadan turu geçtiğimiz maçta Mustafa Pektemek’in kötü oyununa rağmen 2 gol bulması önemliydi. Tecrübeli oyuncunun umarım özgüveni yerine gelir. Aynı şekilde uzun süredir golle buluşamayan Bareiro’nun da gol atması Alanyaspor adına sevindirici bir diğer gelişmeydi.
Maçta dikkat çeken performanslardan birine de genç oyuncu Umut Güneş imza attı. Özgüvenli ve bol şut çektiği bir maçı, attığı golle de süsledi. Umarım bundan sonraki süreçte takıma daha fazla katkı verecektir. Hırsı ve azmi gerçekten görülmeye değerdi.
Geçtiğimiz yıl finalde kaybettiğimiz Türkiye Kupası’nda bu yılda iddialıyız. Hem lig hem de kupayı götürecek bir kadromuz da var. Umarım galibiyetler devam eder ve iki kulvarda da başarılı olabiliriz.