KAZANMA ALIŞKANLIĞI

Bu hafta ligin düşme hattındaki Çaykur Rizespor'u kendi sahamızda ağırladık. Zor günler geçiren Çaykur Rizespor için önemli, Avrupa Kupaları'na katılmak için de bizim için önemli bir maçtı. Farioli maça 4 defans ile başladı ve stoper ikilisini Fatih, Furkan'la oluşturdu. Ayakları iyi olan iki stoperimiz alışık olduğumuz pas oyunu ile oynayacağımızın ilk göstergesiydi. Novais'in derin oyun kurucu, Efkan'ın merkez orta saha Emre'nin ise serbest oynadığı orta sahanın ilerisinde Tayfur, Efecan ve Candeias'ı izledik. Forvetsiz ileri üçlüden Efecan ve Candeias zaman zaman yer değiştirdi ve çokça geriye gelerek hem pres gücünü arttırdılar hem de pas oyununa katkı sağladılar. Güzel bir set hücumu sonrası Emre'nin bireysel hareketi ile gol geldi. Bir duran top sonrası kazanılan penaltı ile de 2. gol geldi. Cisse'nin savunmanın uyuduğu bir anda attığı gol Rize ekibine ümit verse de açıkcası özellikle ilk yarı çok kötü, ikinci yarı ise vasat bir Rize vardı sahada. Pas oyunu oynarken top kaptırıp bir anda gol yiyebilirdik ve maç farklı bir noktaya gidebilirdi ama olmadı. Bir pozisyonda savunma pas yapmaya çalışırken zor anlar yaşadı ve gözüm o sırada Farioli'ye takıldı. Kenarda adeta çıldıran Farioli topu bir an önce uzun topla çıkarmadıkları için çok kızdı futbolcularına. Şunu anlamak lazım ki bu oyun güzel ama bazen de sıkışınca uzun oynamak, topu tehlikeli noktadan uzaklaştırmak gerekiyor. Rize'nin çok şükür ki ileride basacak hali bile yok. Tamamen Gedson'un ayağına ve duran toplara bakan bir oyunu var. Daha kolay 3 puan alabilirdik ama forvetsiz, fazla zorlamadan bir 3 puan almış olduk buna da itirazımız yok. Bazı notlarımı paylaşmak istiyorum.

Öncelikle turuncu yeşilli forma ile 300. maçına çıkan Kaptan Efecan'ı ve penaltı noktasına giderken jest yaparak topu Efecan'a bırakan Emre'yi tebrik ediyorum.

Yine mükemmel oynayan ve kritik bir kaç pozisyonda tribünlere adını söyleten genç Furkan'ı tebrik ediyorum.

Tribünde bir kaç kendini bilmez taraftar protokol tribünün hemen yanında 'Rize Kümeye' diye bağırınca Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu birden ayağa fırlayarak, "kim bu densizler uyarın hemen" diye çok sert bir tepki verdi. Yaşları da küçük olan taraftarlar görevliler tarafından uyarıldı ve olay hemen kapandı. Hemen yanında oturan Rizespor Başkanı Tahir Kıran ve camiaya yapılan ayıba verdiği tepki alkışları hakediyor. Hasan Başkan zor günler görmüş bir isim ve zor durumdaki rakibine terbiyesizlik yapılmasına izin vermedi. Bu centilmence hareket için kendisini gönülden tebrik ediyorum. Umarım örnek olur herkese.

Güzel bir maç yöneten ve VAR ile uyumlu çalışan Halil Umut Meler ve hakem ekibini de tebrik ediyorum.

Kazanma alışkanlığımız sürer ve çıkışı sürdürürsek seneye kendimizi bir kez daha Avrupa'da deneyebiliriz. Bu sefer İtalyan isimle farklı şeyler yaşayabiliriz. Hayırlısı olsun...