KAZANAN TÜRKİYE GERİSİ HİKAYE…!

Türkiye, 100 YILIN SEÇİMİNİ yaptı. İlk turda ortaya çıkan SONUÇ ikinci turun sonuçlarını üç aşağı beş yukarı göstermişti. Ortaya çıkan tablo karşısında dün KAZANAN belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 53 bandında bir oy oranı aldı ve Türkiye’nin 13. CUMHURBAŞKANI oldu.

Bu sonuçla kazanan sadece ERDOĞAN değil, TÜRKİYE oldu. Hem de içteki muhaliflere karşı değil tüm AVRUPA ve ABD’ye ayrıca da nifak ittifakına karşı. Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlerin ELİ BOŞ kaldı.

Hatırlayın birkaç gün önce ERDOĞAN, “Biz kazandığımız zaman KİMSE KAYBETMEYECEK” diye bir ifade kullanmıştı. Dün de bunu tekrarladı. Amaç 85 MİLYONU kucaklama mesajı.

Bazıları KAYBETTİK düşüncesine kapılabilir. Ama işin aslı öyle değil. Dünün kazananı TÜRKİYE. Kazanan ise milletimizin her bir FERDİ. Sonuçta ERDOĞAN da bir fert.

Şimdi bu saatten sonra söylenecek olan “BAŞLASIN TÜRKİYE 100 YILI” sloganıdır. CUMHUR İTTİFAKI’nın 2’nci turu kazanması ile birlikte CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’ı destekleyenler ZAFER KUTLAMASI yaptı. Amma ne kutlama. Konvoylar, şarkılar, türküler.

Ancak bunun içinde bir de HADDİNİ AŞANLAR vardı. Özellikle Kepez bölgesinde havaya ateş edenler. Saatlerce sürdü bu. Ne gerek varsa. Biz ne üzülmeyi ne de sevinmeyi maalesef BİLMİYORUZ.

Bunun adı SEVİNMEK falan değil. İnşallah üzücü bir olaya mahal verilmemiştir. Yoksa ZAFERE ve SEVİNCE gölge düşürülür. Zaten millet bahane arayıp duruyor. Umarım işi tadında bırakırız da üzülmeyiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN dün akşam ilk kutlamayı İSTANBUL KISIKLI’daki konutunun önünde yaptı. Birlik ve beraberliğin, toplumu kucaklayacağının mesajını verdi. Önemli bir mesaj.

Bunun yanında 2’nci turu bir kenara bırakıp 2024’te yapılacak YEREL SEÇİMLERİN de STARTINI VERDİ. Hatta İSTANBUL’u kazanmak için seçmenlerden söz bile aldı.

Valla ne yalan söyleyelim; çıkmış kazanmış, çıkmış kazanmış, 12 -13 kez çıkmış kazanmış. İSTANBUL’u da kazanmaması için bir sebep göremiyorum. Aramızda kalsın haaa!

Siz anladınız aslında ne demek istediğimi. İnanın dün aldığım bilgiye göre CHP GENEL MERKEZİ’nde akşam 18.30 civarında KEMAL KILIÇDAROĞLU ve kurmayları toplantı yapıyormuş.

İşte bu toplantı sırasında fırtınalar kopmuş. EKREM İMAMOĞLU ile FAİK ÖZTRAK kavga etmiş ve sert bir şekilde tartışmış. Anlatan bile bana “ARAMIZDA KALSIN” dedi ama. İki kişinin bildiği sır değil ki yazmamayım.

Ama bundan sonrası çok önemli. Dün peş peşe iki mesaj geldi. 21.30’da KEMAL KILIÇDAROĞLU’nun CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapacağı yönünde.

Diğer mesaj ise İYİ Parti’den geldi. MERAL AKŞENER’in saat 22.00’da basın açıklaması yapacağı duyuruldu. İttifakın diğer bileşenlerinden ses seda çıkmadı.

Bu iki duyuru üzerinden bir analiz yapacak olursak Millet İttifakı daha ilk akşamdan ÇATIRDAMIŞ. Daha doğrusu AKŞENER’in masayı terk edip geri dönmesi ile kırıldığı için yapıştırılan masanın ayağı PARÇALANMIŞ gibi geldi.

Milletinin duygu ve düşüncelerinin aksine inşa edilmiş bir oluşumun başarılı olamayacağı sanırım böylelikle bir kez daha KANITLANDI. Millete rağmen başarı sağlanamaz ve sağlanamıyor. Bunu herkes anladı da bir KILIÇDAROĞLU anlayamadı.

İşi özetleyecek olursam; ERDOĞAN dün sadece KEMAL KILIÇDAROĞLU’nu yenmedi. ERDOĞAN dün sadece CHP, İYİ Parti, GELECEK, DEVA, SP, HDP, YSP, TİP, ve ZP’yi yenmedi.

Erdoğan dün, 100 yıl önce olduğu gibi “YEDİ DÜVELİ” yendi. Tıpkı ATATÜRK’ün ÇANAKKALE’de ve KURTULUŞ SAVAŞI’nda düşmanı yenmiş olduğu gibi.

Lafın kısası bu işin kaybedeni belli. Kazananı ise TÜRKİYE. Gerisi teferruat, gerisi hikaye. Spor deyimiyle ŞAMPİYON BELLİ ÜÇÜNCÜYE BAKALIM. İkinci belli üçüncü zaten yok.

Bırakın üzülmeyin; kazanan TÜRKİYE olduğuna göre keyfini çıkarın!