KAZANAN NURİ ŞAHİN

1 haftadır Trabzonspor bu maçta şampiyonluğu ilan edeceği konuşuldu. Taraftar şehre akın etti, özel çalışmalar yapıldı, maçtan sonra tur atılması için şampiyonluk otobüsü bile hazırlandı. Antalyaspor'un kazanmasına olasılık bile verilmiyordu.

Antalyaspor cephesi de ortamın gerilmemesi için iddialı açıklama yapmaktan kaçındı. Yapılan açıklamada rakibe övgü dolu sözler kullanıldı. Bu noktada Kırmızı-Beyazlıların içten içe hırslandığını, sürpriz olmasa da bunun için büyük bir mücadele ortaya koyacağını düşünüyordum.

Ancak gördük ki Antalyaspor da Trabzonspor'un 'kesinlikle' kazanacağı yönünde yaratılan algıya teslim olarak maça çıkmış. Öyle ki daha henüz üçüncü dakikada savunma konsantrasyonunun sıfır olduğunu gösteren bir golle geri düştü.

Golden sonra uyanan Antalyaspor, özellikle 25'ten sonra topun kontrolünü eline alırken, rakip kalede de ciddi tehlikeler yarattı.

30'da son haftaların yıldızı Haji Wright yine sosyal medyayı sallamaya çok az kalmıştı ki kaydettiği gol, ofsayt bayrağına takıldı.

Fredy, Luiz Adriano ve Haji Wright'ın rakip kaleyi zorladığı ilk yarıda Trabzonspor skor avantajını koruma yoluna giderken, taraftarının beklediği 'şampiyon takım' hüviyetini Antalyaspor karşısında gösteremedi.

İkinci yarıya Doğukan Sinik – Ghacha değişikliğiyle başlayan Nuri Şahin, hücuma daha çok katkı verecek bir oyuncu tercihiyle takımı adına kolay teslim olmayacağı mesajını verdi.

İlk yarının 3.dakikasında geri düşen Antalyaspor için ikinci yarıya da aynı şekilde başladı denebilir. Bu kez ikinci yarının 4.dakikasında kalesinde çok net bir pozisyon veren Antalyaspor’da Ruud Boffin, Visca’ya engel olarak takımını oyunda tutmayı başardı.

51’de Ghacha’nın baş rolde olduğu pozisyonda Ndao ile eşitliği yakalayan Antalyaspor için yazılacak güzel bir hikaye ise Fredy’nin ayaklarında eridi. Ndao ile kazanılan penaltıyı Uğurcan Çakır’a nişanlayan Akrep, binlerce Trabzonspor taraftarını susturmaya çok yaklaşmışken tam tersine daha da ateşlenmesine seyirci kaldı.

1 saatlik oyun diliminde maçın en iyi isimlerinden birisi olan Boffin’in büyük hatasıyla ikinci kez geri düşen Antalyaspor, yine de pes etmedi.

Abdullah Avcı ile Nuri Şahin’in satranç hamlelerine dönen karşılaşmada her iki teknik adam da geri adım atmadı. Hücuma yönelik yapılan takviyelerle birlikte kolay teslim olmayacağını gösteren Nuri Şahin, ilk devrede futbol dersi verdiği eski hocasına yine aynı tarifeyi uyguladı. 82’de eşitliği sağlayan Antalyaspor, galibiyet için rakip kaleyi ablukaya aldı.

Skor olarak istediğini alan taraf Abdullah Avcı olsa da oyun olarak Nuri Şahin’in maçı kazandığını söylemek hiç de zor değil.