KAZALARIN SEBEBİ: HIZ VE EĞİTİMSİZLİK

Antalya’da araç yoğunluğunun artmasıyla birlikte trafik kazaları da giderek artmaya başladı. Antalya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Abdullah Gökmen, meyana gelen trafik kazalarının aşırı hız ve eğitimsizlikten kaynakladığını söyledi.

Antalya’da araç yoğunluğu artarken, trafik kazaları da artışa geçti. Antalya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Abdullah Gökmen,  Araç sürücülerinin dikkatiz davrandığını ve aşırı hız yaptığını ifade etti Başkan Gökmen, “ 1. Derecede sürücü kusurları başında aşırı hız geliyor. Her ölümlü 3 kazadan birsinin sebebi aşırı hızdır. Şehir içinde hızımızı sabit kullanmalıyız. Özellikle geçmiş yıllarda ehliyetini almış sürücüler çok dikkatsiz davranıyor. Örneğin şerit çizgisini hesaplayamıyorlar. Hız sınırını aşıyorlar. Önlerine bir yaya çıksa durma ihtimalleri çok az” dedi.

Eğitimin küçük yaşta başladığını belirten Gökmen, Kepez Belediyesi aracılığıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim verdiklerini ve çocukların yetişkinlerden daha dikkatli davrandığını vurguladı.

“İLK GEÇİŞ HAKKI YAYANINDIR”

Sürücü, yaya ve yolcu üçlemesine değinen Başkan Gökmen, herkesin bulunduğu konuma göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gökmen, “İlk geçiş hakkı her zaman yayanındır. Sürücülerin önemli işleri olsa dahi beklemek zorundalar. Yaya yol vermeyen sürücü, makbul bir sürücü değildir. Çünkü aracından indiği zaman kendisi de bir yayadır. Bu konuda bilinçlenme şart. Trafik kültürümüzü kesinlikle geliştirmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

TRAFİK EĞİTİMİ ŞART

7’den 70’e herkesin trafik eğitimi almasının fayda sağlayacağını bildiren Gökmen, “ Etkili denetim, alt yapı ve eğitimle trafik sorunumuza çözümler bulabiliriz. Alt yapımız gayet güzel. Yollarımız çok güzel fakat kıymetini bilmiyoruz. Ama eğitim de büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntılarımızı çözmeden trafiğimizi de yoluna sokamayız. Milli Eğitim Bakanlığımız daha detaylı eğitim verebilir. Okul bahçelerine trafik parkı yapılabilir. En azından önümüzdeki kuşak bilinçli bir şekilde büyür” diye konuştu.