Kayıp yok

Süper Lig’de yakaladığı çıkışla birlikte taraflı tarafsız tüm kesimin beğenisi toplayan Antalyaspor, yenilmezlik serisini 7 maça çıkarmak için Kasımpaşa karşısına çıktı.

Elde ettiği çıkışla beraber ideal kadrosunu da büyük ölçüde belirleyen Nuri Şahin’in belki de 11’i belirlemede en çok zorlandığı karşılaşma olarak Kasımpaşa mücadelesini gösterebiliriz. Helton Leite’nin olmadığı 2’nci kadrosunu hazırlayan Şahin, bu kez Buksa, Erdal Rakip ve her ne kadar kadroya alınsa da sakatlığı bulunan Sam Larsson’suz 11 hazırlaması gerekiyordu. Bunun yanında Bünyamin Balcı’yı da kenara çekmesini eklersek neredeyse takımın yarısı değişti.

Eski üretkenliğini Kasımpaşa karşısında gösteremeyen Antalyaspor, buna rağmen mücadele hırsından geri adım atmadı. Sahaya çıkan tüm futbolcuların iyi niyetle ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Her ne kadar evinde oynadığı ve üst sıralara tutunabilmek için kazanmaktan başka yolu olmayan Antalyaspor için elde edilen beraberliği de küçümsememek gerekir. Belki iki puan kaybedildi ama sahada ezilmeyen, dolayısıyla kaybetmeyi unutan bir takım görüyoruz. Ortada 7 maçtır rakiplerine geçit vermeyen ve artık futbolu bir standarda ulaşan ekipten bahsediyoruz. Sezon başlangıcında rakibi olarak bile görülemeyecek Adana Demirspor karşısında hafta sonu bir galibiyet alınsa kimsenin şaşırmayacağı bir durumdayız.

Karagümrük maçında parantez açtığım Ataberk Dadakdeniz’e bir kez daha değinmek gerekiyor. O karşılaşmanın ardından güven vermediği ve heyecan yaşadığına dikkat çekmiştim. Tabii ki neredeyse 1 yıl sonra çıktığı Süper Lig maçında bu görüntü normal karşılanabilirdi ki gerçekten de öyle olmuş gibi görünüyor. Bu kez kendisine güveni üst seviyede oyunu takibi bile değişmiş şekilde karşımıza çıktı. Özellikle ikinci yarıda yaptığı iki kritik kurtarış, takımının 1 puanı almasında büyük yardımı oldu.