KAYIP 10 PUAN

Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapmasına karşın son 3 haftada düşüşe geçen Antalyaspor, Başakşehir karşısında direnemedi. Rakibine farklı yenilen Akrep'in, sezon başından bu yana kaybettiği puan da 10'a ulaştı

Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir'e deplasmanda 5-1 yenilen Antalyaspor'da alınan sonuçlar can sıkmaya başladı. Sezona iyi bir bağlangıç yapan ve ilk 3 haftada 7 puanı hanesine yazdıran Akrep, son 3 haftada ise sadece 1 puan kazanabildi. Kırmızı-Beyazlıların, böylece sezon başından bu yana kaybettiği puan da 10 oldu.

YİNE KIRMIZI KART

Geçtiğimiz hafta Gaziantep FK maçını 2 kırmızı kartla tamamlayan Akrep, Başakşehir maçını da 11 kişiyle tamamlayamadı. Karşılaşmanın 41. dakikasında Rafael'e sert müdahalede bulunan Amilton, VAR kontrolünün ardından takımını 10 kişi bıraktı.

EKSİKLER CAN SIKTI

Antalyaspor'da eksşk oyunculardan dolayı kadro kurmakta zorlanan Tamer Tuna, en büyük sıkıntıyı Başakşehir karşısında çekti. Sakatlığı bulunan futbolculardan Fredy Ribeiro, Hakan Özmert, Serdar Gürler ve Armel Drole'den faydalanamayan deneyimli teknik adam, cezalı Sidney Sam ve Ufuk Akyol'u da İstanbul'a götüremedi. Bunların yanında kafilede yer alan ancak şikayetleri olduğu gerekçesiyle Doğukan Sinik ve Eren Albayrak da müadelede forma giyemedi.

ŞANSI TUTMUYOR

Antalyaspor'un, Başakşehir deplasmanındaki galibiyet hasreti 5 yıla çıktı. Geçen sezon da her iki karşılaşmayı kaybeden Akrep, İstanbul temsilcisine karşı deplasmandaki son galibiyetini 2015 yılında aldı. Mücadeleyi 3-2 kazanan Antalyaspor, o tarihten sonra İstanbul'da oynanan 5 maçın 4'ünü kaybeden Antalyaspor, sadece 1 puan alabildi.

KORAY GEÇGEL