KAYIP AZRA GÜLENDAM VAHŞİCE KATLEDİLDİ

Türkiye bugün sabah Antalya’da ortaya çıkan korkunç bir cinayet haberiyle sarsıldı. 5 gündür haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun vahşice katledildiği ortaya çıktı. Kaybolmasının ardından sosyal medyadan kızına ulaşmaya çalışan baba Mustafa Haytaoğlu, Lider Gazete’ye konuşarak, “Kızımın cinayete kurban gittiğini düşünüyorum” demesinin ardından Azra’nın cesedine ulaşıldı.

Antalya’da 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’nun ailesi ve yakınları sosyal medyadan Azra’yı arama çalışmaları başlatmıştı. Kızının bulunması için Lider Gazete’ye konuşan baba Mustafa Haytaoğlu gazetemize yaptığı açıklamada kızının cinayete kurban gittiğini söyleyerek “Ben net konuşuyorum, kızımın cinayete kurban gittiğini düşünüyorum. Yaşasaydı bir telefon bulup da karakola sığınamaz mıydı? Tüm Türkiye onu arıyor. Annesine babasına acırdı benim kızım” diye konuşmuştu. Haberimizin yayınlanmasının ardından Azra’nın inşaat mühendisi ve emlakçı M.M.A., tarafından boğularak ve 5 parçaya ayrılmış cesedinin valizle ormana gömülmüş halde bulundu. Polisin, genç kızın cep telefonu sinyallerinden ulaştığı M.M.A., çapraz sorguda cinayeti itiraf ettikten sonra Hakim karşısına çıkan zanlı, “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“BİR ABİYLE OTURUYORUM”

Kaybolduğu gün koronavirüs testi pozitif çıkan ve bu sebeple ablası ile tartışan Azra’nın “Ben aşağı inip biraz hava alacağım” dediğini söyleyen baba Haytaoğlu, ablasıyla son telefon konuşmasında Azra’nın, “Kafede koronavirüs geçirmiş bir abiyle oturuyorum. O da koronavirüs geçirmiş, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım” dediğini söyledi. Bunun üzerine Antalya emniyetinin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında cinayet masası ekipleri, M.M.A’yı çapraz sorguya aldı. M.M.A, ilk ifadesinde, "Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok" diye ifade verdi. Polis bunun üzerine M.M.A.’yı serbest bıraktı.

VALİZLER CİNAYETİ AYDINLATTI

Cinayet masası ekipleri, M.M.A’nın serbest kalmasının ardından MOBESE ve çevre iş yeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde M.M.A., Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine M.M.A., yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan M.M.A, cinayeti işlediğini itiraf etti.

HUNHARCA KATLETMİŞ

Azra Gülendam Haytaoğlu'na cinsel saldırıda bulunmasının ardından banyoda boğup, öldürdüğünü, 5 parçaya böldükten sonra koyduğu valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyleyen M.M.A, "Azra, 28 Temmuz'da beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm" dedi.

CESET PARÇALARI KAN DONDURDU

Cinayet itirafının ardından M.M.A, Varsak'taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu'nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Öte yandan M.M.A.’nın, Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEN TAZİYE MESAJI

Azra Gülendam Haytaoğlu için eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi'nden taziye mesajı yayımlandı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun menfur bir cinayet ile aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Henüz hayatının baharında olan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bir cani tarafından vahşice katledilişi üniversitemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkına yönelik gaspın ötesinde kadına yönelik şiddet ve cinayetin can yakıcı kayıplarından biri olan bu cinayeti Akdeniz Üniversitesi olarak şiddetle kınıyor, hunharca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz” denildi.

OSMANİYE'DEKİ BABA EVİNDE YAS
Azra’nın Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba evi acı haberle yasa boğuldu. Genç kızın vahşice öldürüldüğünü duyan yakınları, baba Mustafa Haytaoğlu'nun 3 dönemdir muhtarlığını yaptığı Derviş Paşa Mahallesi'ndeki evine akın etti. 2'si erkek 4 çocuk babası olan muhtar Mustafa ile anne Nezide Haytaoğlu'nun Antalya'da olduğunu belirten yakınları, genç kızın cenazenin Kadirli’de toprağa verileceğini söyledi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPTIĞI PAYLAŞIM BEĞENİ TOPLADI

Vahşice katledilen 21 yaşındaki talihsiz kızın 17 Nisan tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım okuyanları derinden etkiledi. Azra'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Adına sevgi dediğin bağnazlığın bir gün evimizden bir can alacak ve herkes gibi bizi de sonradan koruyacaklar. Her şey bittikten sonra kıymetli olacağız herkes gibi” yazması kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından beğeni topladı. Altına yazılan yorumlar ise yürekleri dağladı. Azra’nın katledilişi tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

HABER MERKEZİ