KAYBETME ALIŞKANLIĞI

Son iki haftada alınan Gaziantep FK ve Kasımpaşa yenilgileri, sezon başında ortaya koyulan büyük hedeflere bağlı olarak büyük hayal kırıklığı yaratırken, Nuri Şahin Kayserispor maçını dönüm noktası olarak görmüş olacak ki çok ciddi riskler alarak kadrosunu oluşturdu.

Sakatlıktan yeni çıkmış ve oynayabileceğine maç saatinde karar verilen Ndao, ilk 11’de başladığı maçların yüzde 80’inde beklentileri karşılayamayan Ghacha ve bana göre takımın en ateşliyici ismi olmasına karşın ilerleyen yaşı sebebiyle nasıl bir performans ortaya koyacağı belirsiz olan Hakan Özmert’i ekleyerek takımını sahaya sürdü. Tüm buna rağmen oyunda kaldığı süre boyunca oyuna isyan eden tek ismin 37 yaşındaki Hakan Özmert olması da işin başka bir boyutu…

Bu sezon hiç süre alamamış Floranus’un önünde hafta boyunca tam çalışma yapamamış Ndao aynı kanatta görev alınca deyim yerindeyse takımın bir kanadı eksik kaldı. Thiam’ın attığı golde de Floranus’un rakibini sadece izlemekle yetindiğini dipnot olarak hatırlatmakta fayda var. Diğer kanatta da istikrarsız görüntü çizen Ghacha’nın verimsiz oyunu, bütün gözleri Haji Wright’a çevrilmesine neden oldu. Haji Wright için de muhtemelen yapılan özel çalışma ve özel markajla birlikte büyük ölçüde etkisiz hale getiren Çağdaş Atan, bir anlamda Antalyaspor’un tüm hücum aksiyonlarını kesmeyi başardı.

İlk yarıda gol olmasa da Kayserispor’un istediği gibi ilerleyen mücadelede ev sahibi ekibin hücuma yaptığı hamleyi Nuri Şahin’in seyretmesi, işleri tamamen Antalyaspor aleyhine çevirdi ve yukarıda dikkat çektiğim gibi Floranus’un sadece izlemekle yetindiği pozisyonda Thiam takımını öne geçirdi. Golden 6-7 dakika önce de benzer pozisyonda ise Çağdaş Atan’ın hamlesi olarak oyuna giren İlhan Parlak topu dışarı gönderdi.

Bu sezon oynadığı hemen hemen her maçta ikinci devrelerde düşen Kırmızı-Beyazlılarda benzer bir senaryo daha izledik. İlk yarıda kötü olan takım, ikinci yarıda daha kötü bir görüntü çizerken, mağlubiyet de kaçınılmaz oldu.

Kadroya dahil olacak Luyindama ve Nakajima gibi iki önemli isim var. Ancak unutulmamalıdır ki kazanma alışkanlığı olduğu gibi kaybetme alışkanlığı diye de bir şer var. 7’nci haftada sahne olacak Antalyaspor – Adana Demirspor mücadelesi bu anlamda Kırmızı-Beyazlılar için hayati bir değer taşıyor.