KAVUKLU “KORONA İŞİMİZİ, DOMUZ ÜRÜNÜMÜZÜ VURDU”

Manavgat’a bağlı Şişeler ve Yeniköy Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, bahçelerine ve ürünlerine zarar verdiklerini ileri sürdükleri domuzları jandarmaya şikayet etti

İlk domuzun 7 yıl önce geldiğini, çiftlik sahibinin kimsenin kendisine dokunamayacağını söylediğini belirten Yeniköy Muhtarı Kavuklu, çiftlik sahibinin haklı çıktığını söyledi. Mahalle sakinlerinden Abdullah Kavuklu, korona nedeniyle işyerlerini açamadıklarını, çiftçilik yapmak için köylerine döndüklerini ürünlerini de domuzun vurduğunu belirtti. Manavgat’a bağlı Şişeler ve Yeniköy Mahallelerinin sınırında bulunan Hayıtlıgür mevkiinde Hayıtlıgür Deresi üzerinde yapılan tüm şikayetlere rağmen 7 yıldır faaliyetini sürdüren domuz çiftliği, iddialara göre bölge halkı için sorun olmaya devam ediyor. Domuz çiftliğinden salınan domuzların, sürüler halinde vatandaşların ekili arazilerine zarar verildiği ve vatandaşların korkudan evlerinden çıkamaz hale geldiği ileri sürüldü.

Domuz çiftliği sahibinin uyarıları dikkate almadığını belirten Yeniköy ve Şişelerli vatandaşlar Mahalle muhtarlarıyla birlikte Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakoluna gelerek çiftlik sahibi hakkında şikayette bulundu.

“BANA KARIŞAMAZ DEDİ, HAKLI ÇIKTI”

Yeniköy Mahallesi Hayıtlıgür mevkii Kargı Çayı dere yatağı kenarındaki domuz çiftliğinin 7 yıl önce kurulduğunu belirten Yeniköy Mahalle Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, "Bugüne kadar defalarca şikayette bulunmamıza, Manavgat Belediyesi ekiplerince mühürlenmesine rağmen faaliyetlerine devam ediyor. Çiftlik sahibi ilk gittiğimizde bize ‘bana kimse karışamaz. Ben işime bakarım. Siz gidip istediğiniz yere şikayette bulunun’ demişti. Adam gerçekten haklıymış. 7 yıldır çalmadığımız kapı, şikayet etmediğimiz merci kalmamasına rağmen ne yazık ki bir arpa boyu yol alamadık. Adama helal olsun. Haklı çıktı” dedi.

“ÜRÜNLERİ TALAN EDİYORLAR”

Domuzların mahallede ekili arazilere zarar vermeye başladığını iddia eden Muhtar Kavuklu “Çiftlik sahibi bölgedeki turistik tesislerin çöplerini toplayıp domuzlara veriyordu. Korona nedeniyle otellerin büyük bölümü kapalı olduğu için aç kalan domuzları karınlarını doyurmaları için salıyor. Domuzlar da vatandaşın bahçesinde, tarlasında ekili ürünleri talan ediyor. Büyük oranda zarar veriyor. Ayrıca etrafa saçtığı koku nedeniyle yakınında bulunan yerleşim yerlerindeki vatandaşlar camlarını bile açamıyor. Hava kararında çocukları ve kendileri dışarıya çıkmaya korkuyor. Yetkililer acilen bu duruma önlem almalıdır” ifadelerini kullandı.

“DOMUZ PİSLİĞİ İÇMESUYUNA KARIŞIYOR”

Domuzların dere yatağında olduğuna dikkat çeken Yeniköy Mahalle Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, domuz pisliğinin içme suyuna karıştığını ileri sürdüğü açıklamasında, “Bu derenin suyu Naras aracılığıyla Manavgat ırmağına karışıyor. Sık sık kesim yapılıyor ve kan akıyor. Daha önce Büyükşehir yetkilileri içme suyunun tahlil edildiğini ve temiz olduğunu söylediler. O zaman 100-200 olan domuz sayısı şu anda binleri buldu. 1 domuz 6 ayda bir 15-16 tane birden yavruluyor. Bu işin önüne geçilmeli. Adam erkekleri kesiyor dişileri üremesi için bırakıyor. Bunlar acilen kısırlaştırılmalı ve önlem alınmalı. Gerekirse Ankara’ya kadar gidip Cumhurbaşkanımıza konuyu ileteceğim” diye konuştu.

HABER MERKEZİ