KAVŞAK SORUNUNA KISA VE ÖZ AÇIKLAMA

Antalya’da yaşayanların son birkaç yıldır yaşadığı trafik sorununu sağır sultan bile duydu. Bir tek duymayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek vardı, o da sonunda ses verdi.

Şimdi efendim öncelikle şehir içinde kangren olmuş bu trafik sorunu devam ederken Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceliği Konyaaltı ilçesindeki Üniversite Caddesi’ne vermişti. Şükür neredeyse 6 aya yakın süredir devam eden 1 kilometrelik yol nihayet tamamlandı.

Atatürk Bulvarı ve Eski İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı’nın yükünü azaltacak yaklaşık bu yoldaki ilk sürüşünü de geçen günlerde Başkan Böcek yaptı. Yol açıldı. Trafik yükünü azaltır mı? Evet azaltır. Çok acil mi? Orası tartışılır.

Bana göre acil olan öncelikli yapılması gereken Uncalı Mezarlığı kavşağındaki kamulaştırma sorunun çözüp oraya yapılacak kavşağın önünü açmak. Dolayısıyla yeni Merkez Bankası kavşağı da bu sayede yapılabilecek.

Burası ile ilgili herkesin merak ettiği sorunu Başkan Böcek veya ilgili daire başkanı yerine sosyal medya ekibi açıkladı. Bir vatandaşın sosyal medyadaki serzenişine istinaden.

‘Gölgesiz’ rumuzlu ‘SonAbdal’ isimli kullanıcının “Hürriyet Cad-Uncalı caddesi kavşağı ve Hürriyet Cad- Batı Çevre Yolu ile Çakırlar Kavşağına dairde bir projeniz var mı Başkanım? Özellikle Uncalı kavşağında. Neredeyse günün her saati oluşan trafik insanları çileden çıkarıyor” diye paylaşım yapmış.

Tabi her zaman olduğu gibi sosyal medya ekibi balıklama işin üstüne atlamış. Hemen cevabı da vermiş. Hem de Böcek’in 3 yıldır kamuoyuna yapmasını beklediği açıklamayı!

Gelelim sosyal medya ekibinin açıklama niteliğindeki cevabına; “Bahsettiğiniz yolda çalışma yapılabilmesi için Duraliler-Avni Tolunay İmar Uygulaması’nın sonuçlanması gerekmektedir. Belediyemiz tarafından gerekli uygulama yapılmış, ancak ikinci askı sonrası itirazların değerlendirilmesi aşamasında Antalya 1. İdare Mahkemesi’nden İmar Planı’na iptal kararı çıkmıştır. Kurumumuzca temyize başvurulmuş olup, temyiz kararı gelene kadar parselasyon işlemleri durdurulmuştur. Mahkeme sürecinin çözümüne müteakip Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından gerekli uygulamalar yapılacaktır. İyi akşamlar.”

Ben kaç zamandır konuyu kaleme aldığımda hep Büyükşehir’in istimlak meselesini çözmesine dikkat çekmiştim. Hakikaten de oradaki sorunun bir imar meselesi olduğu böylelikle ortaya çıkmış oldu.

Bu bölgede “5 kavşağın projesi hazır, ödeneği hazır” demiştim. Birincisi ödenekler sanırım yanlış bilgi almadım ise geri gitmiş. Siz önceliği başka işlere verirseniz devlet sizin keyfinizi beklemez ve başka bölgelerdeki hizmete o paraları kaydırır.

Bakın, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne gitmek için 75. Yıl Caddesi'ne dönülen kısım. Yani yeni Merkez Bankası Kavşağı, Uncalı Mezarlığı'nın köşesindeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na dönülen kısım, Batı Çevreyolu'nun ortasında yer alan Duraliler kavşağı, Akdeniz Sanayi Sitesi ile Ferrokrom kavşağı ve Sur Yapı Cezaevi Kavşağı yapılmadan trafik sonunu çözülemez.

Bunun haricinde yapılacak her şey sadece pansuman tedbir olur. Bir süre idare eder sonra tekrar başa dönülür. Projeleri hazır olan bu kavşaklar içinde en önemli olanı Uncalı Kent Mezarlığı Kavşağı. Tabi sosyal medyadan yapılan resmi açıklamaya göre bu iş birkaç yönetim daha göreceğe benziyor.

Lafın kısası; yaz-kış çile çekmeye devam…

YİNE ELİMİZDEN UÇUP GİTTİ

Bir dönem Antalya’nın tanıtımı için yapılan Dünya Ralli Şampiyonası’nın ayağı vardı. Ne olduysa bir anda elimizden uçup gitmişti. Şimdi Muğla bu işe sahip çıktı.

Çok önemli bir tanıtım aracıydı ama sahip çıkamadık sanırım bu dev organizasyona. Hatta o dönem Formula 1 Pisti’nin Antalya’ya yapılması içinde çok çaba harcandı ama olmamıştı.

Bunları geçtik. Elimizde bisiklet turu vardı. Her yıl nisan ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 57.si bu yıl 10-17 Nisan’da düzenlenecek.

Buraya kadar her şey normal. Hatta Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu Antalyalı olduğu için bu yılda turu garanti görmüştük. Fakat dün yapılan açıklama ile sükutu hayale uğradık.

Çünkü turun Antalya etapları kaldırılmış. Bu yıl tur, 1915 Çanakkale Köprüsünden geçerek Ege’den Trakya’ya ilerleyecek. Bodrum’dan başlayıp İstanbul’da sona erecek.

Federasyonunun, Uluslararası Bisiklet Birliği’nin mutlaka bir bildikleri vardır. Hemşehrimiz Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu mutlaka bir gerekçeli açıklama yapacaktır.

Çünkü hayal kırıklığına uğrayan Antalyalıların böyle bir açıklamayı bekleme hakları vardır diye düşünüyorum. Umarım haklı bir gerekçeleri vardır. Aksi halde Akdeniz’de fırtına kopar.

BÖYLE PROJELERE ŞAPKA ÇIKARTILIR

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği iş birliğinde başlatılan ‘Otizmli Çiftçiler Üretiyor’ projesinde üretilen ürünlerin ilk hasadı yapıldı.

Adeta bayram havasındaki hasatta çocukların yüzüne yansıyan o mutluluk hissi görülmeye değer.  20 öğrenci ile 3 ay süren proje inanın milyarlarca liralık yatırıma bedel olmuş.

Çünkü hem çocuklar, hem aileler, hem de projeye imza atanlar öylesine mutlu ki. Bir projenin nedeni insanları mutlu etmek için ise böyle projeye ancak şapka çıkartılır.

Bu nedenle projeye emeği geçen başta Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli Baz, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, otizmli çocuklar ve ailelerini kutluyorum.