KAVRULACAĞIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce 27- 31 Temmuz arasında Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği belirtilerek, sıcak çarpmasına karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde, Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında hava sıcaklığına karşı uyarı yapıldı. Hava sıcaklıklarının yarından itibaren batı ve güney kıyılarda artmaya başlayacağı, hafta boyunca Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

ANTALYA YANACAK

Antalya bugünden başlayarak pazar gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde bir sıcak hava dalgasının etkisinde kalacak. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı 39 ile 41 derece arasında seyredecek.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, “Hava sıcaklıklarının yarından (27.07.2021 Salı) itibaren bölgemizin kıyı kesimlerinde artmaya başlayarak, hafta boyunca kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının Muğla’da 38-41 ve Antalya’da 39-41 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Hafta boyunca kıyı kesimlerde etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11.00 ile 16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

HABER MERKEZİ