KATİLE İKİNCİ KEZ TOKAT GİBİ CEZA

Antalya’da 2019 yılında Konyaaltı ilçesinde bulunan dağlık bir alanda kendi silahıyla intihar ettiği iddia edilen polis memuru Sultan Tat’ı (39) kasten öldürme suçundan 25 yıl ile yargılanan Ferdağ Aladağ’a (48) hapis kararının bozulmasının ardından bu kez 'intihara yönlendirme' suçundan 25 yıl ceza verildi.

MUSTAFA KOZAK/FATMA ARSLAN

2019’un Temmuz ayında Konyaaltı ilçesindeki Çakırlar Bölgesinde bulunan bir dere kenarında meydana gelen olayda, eşinden ayrılan bir çocuk annesi polis memuru Sultan Tat, erkek arkadaşı polis memuru Ferdağ Aladağ'ın yanındayken kendisine ait beylik tabancayla yaşamını yitirmişti.

İntihar ettiği öne sürülen Sultan Tat'ın ailesinin 'cinayet' iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış, erkek arkadaşı Ferdağ Aladağ, 2021 yılı geçtiğimiz yıl ekim ayında görülen karar duruşmasında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Heyet, ardından iyi hal indirimi uygulayarak Aladağ’ın cezasını 25 yıla indirmişti.

Ferdağ Aladağ ve avukatlarının kararı bir üst mahkemeye taşımasının üzerine istinaf mahkemesi kararı bozmuş, Aladağ’ın yeniden hakim karşısına çıkmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan davada ise sanık Ferdağ Aladağ, yeniden yargılandı.

“ANNENİN ACISI BİRAZ OLSUN DİNDİ”

Duruşmaya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Sultan Tat’ın avukatı Muhammet Murat Göl, istinaftan dönen davanın Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldüğünü anlattı.

Göl, “Ferdağ Aladağ’ın kararı istinaf mahkemesine taşıması üzerine, mahkeme sanığın ceza aldığı suçu değiştirerek kasten öldürme suçundan değil, intihara yönlendirme suçundan yargılanması gerektiği kararını verdi. Tutuklu sanık Ferdağ Aladağ duruşmaya Eskişehir L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katıldı. Duruşmada mütalaa doğrultusunda intihara yönlendirme dolayısıyla cinayet suçundan yargılandı. 25 yıl ağır hapis cezası aldı. Ailede baba kızını kaybettikten sonra üzüntüsünden yaşamını yitirdi. O göremedi ama annenin biraz olsun acısı dindi” diye konuştu.

Göl, katile önce müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatarak, “Önce müebbet hapis cezası verildi sonra ise iyi halinden dolayı 25 yıl hapis cezasına çevrildi. Kadına karşı şiddette iyi halin kullanılmaması gerektiği konusunda yoğun bir baskı var. Ama mahkeme buna rağmen bu yönde takdir kullandı” dedi.