HAJI ATTI AKREP COŞTU

Süper Lig’de ikinci yarıda damga vuran iki takımın maçında gülen taraf Antalyaspor oldu. Kırmızı-Beyazlılar, Haji Wright’ın 1 gol ve 1 asistle yıldızlaştığı maçta Kasımpaşa’yı 4-2 mağlup etti. Akrep aldığı bu sonuçla yenilmezlik serisini 15 maça çıkarırken, galibiyete rağmen az olan Avrupa şansını da tamamen kaybetti.

Süper Lig’in ikinci yarısına damga vuran Antalyaspor’un rüzgarını Kasımpaşa da kesemedi. Sezonun ikinci yarısında büyük çıkış yakalayan iki takımın randevusunda gülen taraf Antalyaspor oldu. İstanbul ekibini deplasmanda 4-1 mağlup eden Antalyaspor yenilmezlik serisini de 15 maça çıkarmayı başardı. Kırmızı-Beyazlılara galibiyeti getiren golleri 19’uncu dakikada Fredy, 47’nci dakikada Naldo, 53’üncü dakikada Haji Wright ve 70’inci dakikada Hadergjonay (K.K.) kaydetti. Kasımpaşa’nın golleri 37’nci ve 90’ıncıs dakikalarda Umut Bozok’tan geldi.

AVRUPA ŞANSI KALMADI

Antalyaspor, Kasımpaşa karşısında kazanmasına rağmen Avrupa kupalarına katılma şansını kaybetti. Başakşehir’in Giresunspor deplasmanında puan almasıyla birlikte son haftaya İstanbul ekibinin 4 puan gerisinde giren Akrep, böylece gelecek sezon Avrupa’da yer alma hakkını elde edemedi.

HAJI WRIGHT DURDURULAMIYOR

Antalyaspor’un son haftalardaki gol yükünü çeken Haji Wright, Kasımpaşa deplasmanında da etkisini gösterdi. Son 8 maçta 8 gol ve 1 asistlik seriyle Kasımpaşa karşısına çıkan ABD’li futbolcu, İstanbul ekibi karşısında da 1 gol ve 1 asist üreterek dikkat çekti. 19’uncu dakikada Fredy’nin golünün asistini yapan ABD’li futbolcu, 53’üncü dakikada da kendisi ağları havalandırdı. Gol serisini 7 maça çıkaran 24 yaşındaki futbolcu, son hafta oynanacak Galatasaray mücadelesinde de gol bulması halinde Samuel Eto’o ve Fernandao’nun ardından Süper Lig tarihinde 8 maç üst üste gol atan 3’üncü yabancı futbolcu olacak.

NURİ ŞAHİN’DEN YENİ REKOR

Antalyaspor’un 13 maçlık yenilmezlik rekorunu 15 karşılaşmaya taşıyan Nuri Şahin, Kırmızı-Beyazlıların deplasman rekoruna da ortak oldu. 8 maçtır deplasmanda yenilgi yüzü görmeyen genç teknik adam, Tamer Tuna'yı yakaladı. Şahin yönetimindeki Antalyaspor, İstanbul deplasmanında kazanarak puan olarak Tamer Tuna’yı geçmeyi başardı. 18 puan toplayan Şahin, 16 puanlı Tamer Tuna’yı geride bıraktı.

NALDO PAŞA’YI SEVİYOR

47’nci dakikada Antalyaspor’u 2-1 öne geçiren golü kaydeden Naldo, bu sezonki 4’üncü golüne imza attı. İlk yarıda oynanan ve 1-1’lik eşitlikle tamamlanan Kasımpaşa maçında da gol bulan Brezilyalı futbolcu, böylece her iki maçta da gol sevinci yaşamış oldu. 33 yaşındaki futbolcu, diğer gollerini ise Giresunspor ve Hatayspor filelerine bıraktı.

*POLI YİNE YOK

34’üncü hafta mücadelesinde Antalya’da oynanan ve 1-1 eşitlikle sonuçlanan Kayserispor kaşılaşmasında taraftarın ıslıklayarak tepki verdiği Andre Poli, yine maç kadrosuna alınmadı. Konyaspor mücadelesini tribünden takip eden İtalyan futbolcu, sakatlık dışında ilk kez iki haftadır maç kadrosuna giremiyor.

*BAHADIR 21 HAFTA SONRA 11’DE

Son olarak 15’inci haftada oynanan ve 2-0 kaybedilen Kayserispor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Bahadır Öztürk, Süper Lig’de 21 hafta sonra as kadroda yer aldı. Kayserispor’un yanı sıra 12’nci haftadaki Altay mücadelesinde de ilk 11’de yer alan 26 yaşındaki oyuncu, bu sezon 3’üncü kez ilk 11’de şans bulurken, toplamda ise 9’uncu kez sahaya çıktı.. Deneyimli savunma oyuncusu, Türkiye Kupası’nda da 3 maçta yer aldı.

 

37. HAFTA

Hakem: Mert Güzenge

Kasımpaşa

Teknik Direktör: Ümit Şengül

Erdem Canpolat 5

Bruma 5

Brecka 4

Feyzi Yıldırım 4 (77’ Ahmet Engin)

Hadergjonay 5

Aabid 5 (68’ Travnik 3)

Eysseric 5

Hajradinovic5  (77’ Tunay Torun)

Muleka 5

Fall 5 (68’ Mabil 4)

Umut Bozok 5

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 7

Bünyamin Balcı 6

Naldo7

Bahadır Öztürk 6 (67’ Veysel Sarı 4)

Güray Vural 6

Fernando 5

Fredy 7 (73’ Ufuk Akyol 4)

Doğukan Sinik 6 (67’ Gökdeniz Bayrakdar 5)

Ndao 6 (46’ Ghacha 5)

Luiz Adriano 6 (73’ Sinan Gümüş 4)

Haji Wright 8

 

Sarı Kart: Fall (Kasımpaşa), Floranus (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 37 ve 90’ (P) Umut Bozok (Kasımpaşa), 19’ Fredy, 47’ Naldo, 53’ Haji Wright, 70’ Hadergjonay (K.K.) (Antalyaspor)