'KASAP DÜKKANIYLA' BELEDİYECİLİK OLMAZ

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Lider TV’de gazeteci Ahmet Demir’in sunduğu Dobra Dobra programına konuk oldu. Akseki’de çekilen programda ulaşıma yapılan zammı eleştiren Başkan Taş, “Bizim dönemimizde otobüs esnafına belediyenin bütçesinden aylık 38 bin lira ödeme yapılıyordu. Şu an otobüsçü esnafına bu para verilmiyor. 3 tane kasap dükkanı açarak sosyal belediyecilik yapılmaz” dedi.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Lider TV’de gazeteci Ahmet Demir’in sunduğu Dobra Dobra programının bu haftaki konuğu AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş oldu. Akseki Belediyesi’nin Etnografya Müzesi’nde çekilen programda konuşan Başkan Taş, suya ve toplu ulaşıma yapılan zamları eleştirdi.

ULAŞIM ZAMMINA SERT ELEŞTİRİ

Başkan Taş, “Büyükşehir yetkilileri her fırsatta para yok diyor. Para için kaynağı oluşturacaksınız, ama görüyorum ki bu kaynağı vatandaşın sırtına yüklüyorlar. Su faturasına 10 kat zam yaparak kaynak oluşturulmaz. Bir sürü yatırım yapılabilecek alanlar var. Geçen ulaşıma zam yaptılar. Gerekçe olarak da giderlerin ve iş maliyetlerinin arttığını bahane ettiler. Toplu ulaşımı Büyükşehir Belediyesi sübvanse etmek zorundadır. Toplu ulaşım belediyelerin ilk önceliklerindendir. Sosyal belediyeciliğin görevi vatandaşın ulaşımını sağlamaktır. Bizim dönemimizde otobüs esnafına belediyenin bütçesinden aylık 38 bin lira ödeme yapılıyordu. Vatandaşlar toplu ulaşımı ucuz kullansınlar diye böyle bir yöntem seçmiştik. Şu an otobüsçü esnafına bu para verilmiyor. Sosyal belediyecilik bu şekilde yapılmaz. 3 tane kasap dükkanı açarak sosyal belediyecilik yapılmaz” dedi.

“AMACIMIZ GÖNÜLLERE DOKUNMAK”

Başkan Taş, Türkiye’nin tarihine geçen Antalya’daki yangınlar üzenine de açıklamalarda bulundu. Yangında evi yanan, hasar gören vatandaşların gönüllerine dokunduklarını belirten Başkan Taş, “Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğmuş bölgelerinde bir ay boyunca yangından ciddi anlamda etkilenen hemşerilerimizin yanındaydık. Kahramanlarımız, itfaiyecilerimiz, orman çalışanlarımız olağanüstü bir çabayla yangımız 12 gün bir süreyle söndürüldü. AFAD, Kızılay, gönüllü çalışanlarımıza, bu yangında emek sarf eden tüm insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Asıl mesele yangında evi yanan, evi hasar gören, büyükbaş veya küçükbaş hayvanlarını kaybeden, mahsulleri yanan insanlarımızın gönlüne dokunabilmektir. Biz bunları yaptık, vatandaşımızın yanında olduk. Devletimiz gerekli yardımları yaptı, yapmaya da devam ediyor” dedi.

KİRA YARDIMI YAPILDI

Yapılan hasar tespit çalışmalarının bilançosuna göre vatandaşlara yardımda bulunduklarını belirten Başkan Taş,“4 ilçemizde Manavgat çoğunlukta olmak üzere 59 mahallemizde bin 410 ev ağır hasarlı ve yıkıldı. Bu evlerimiz yenisi yapılmak suretiyle tamamen yıkıldı. Diğer 2 bin 371 evde de orta ve hafif hasar var. Bunların hepsinin tespitleri tek tek yapıldı. Devletimiz, yangının başladığı ikinci gün yangında evi yanan, evi hasar gören tüm hemşerilerimize 15 bin lira kira yardımı yaptı ve hemen akabinde eşyaları yanan hemşerilerimize 35 bin liralık para yardımında bulunduk. Büyükbaş, küçükbaş hayvanları yanan, arı kovanları yanan vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Traktörlerin tamamı teslim edilecek, arabası yanan, süt sağan makineler, çapa yapan makinelerin tamamı teslim edildi. 410 tane konteyner kuruldu. Bunların hepsi vatandaşların kullanımına sunuldu. Evleri yapılıncaya kadar, hayatlarını devam ettirebilecekleri yaşam standartlarına uygun şekilde yapıldı. Akseki Kepezbeleni Mahallemizde tüm evler yandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan evleri tek tek gezdi. Burası Kentsel Dönüşüm kapsamında mahallenin ve tüm evlerin yeniden yapılması kararını aldı” diye konuştu.

SAĞLIK YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

Sağlık sektöründeki yatırımların hız kesmeden devam ettiğini açıklayan Bakan Taş, “Salgına rağmen devletimiz 700 bin liraya yakın esnafımıza, çiftçimize destek verildi.  Sosyal koruma kapsamında binlerce aileye yardımlar yapıldı. Sağlık yatırımları da hız kesmeden devam etmekte. Antalyamıza yapılan şehir hastanesi, bin 76 yataklı yoğun bakım ünitesi, tüp bebek merkezi, diyaliz, kanser tedavi merkezi gibi birçok merkezi içinde barındıran hastanemiz 2023 Şubat ayında bitmesini bekliyoruz. Kumluca’ya yapılan ek binada 50 yatak yer alacak. Aksu Hastanemiz çok kısa zamanda başlayacak. Manavgat’a 300 yataklı hastane yapılacak, yakında inşaatı başlayacak” diye konuştu.