KASA DOLUYOR

Süper Lig'e yükseldiği sezondan bu yana performansını sürekli yükselten Alanyaspor, bonservis getirisi sayesinde de kasasını doldurmaya devam ediyor. Turuncu-Yeşilliler, son olarak 3 milyon Euro karşılığında Trabzonspor'a Anastasios Bakasetas'ı satarak bonservis kazancını 23 milyon Euro'ya çıkardı.

2016-2017 sezonundan bu yana Süper Lig'de mücadele veren Alanyaspor, her geçen yıl yükselttiği performansının yanı sıra kazandığı bonservis getirisiyle de dikkat çekiyor. 650 bin Euro bonservis ile transfer edilen Yunan futbolcu Anastasios Bakasetas'ı geçtiğimiz hafta Trabzonspor'a satan Turuncu-Yeşilliler, 3 milyon Euro gelir sağlarken sonraki satıştan da yüzde 20 pay alma hakkını elde etti. Son 6 yılda 13 milyon 160 bin Euro transfer için bonservis harcayan Turuncu-Yeşilliler, Bakasetas'ın satışıyla birlikte toplamda 23 milyon 225 bin Euro'yu banka hesabına yerleştirdi.

ASLAN PAYI DEMİRAL'DAN

Alanyaspor, yaptığı futbolcu satışlarından elde ettiği 23 milyon 225 bin Euro'nun büyük çoğunluğunu ise Merih Demiral transferinden elde etti. 2018-2019 sezonunda İtalya'nın Sassuolo takımına 750 bin Euro karşılığında kiralık olarak giden genç futbolcunun bonservisi, aynı sezonun sonunda 8 milyon Euro karşılığında verildi. Sonraki satıştan pay talep eden Alanyaspor, başarılı futbolcunun Juventus'a transferiyle birlikte 1 milyon 875 bin Euro daha kazanırken, toplamda da 10 milyon 625 bin Euro elde etti. Merih Demiral, aynı zamanda Alanyaspor'un en çok para harcadığı futbolcu olarak da dikkat çekti. Akdeniz temsilcisi, milli futbolcu için Sporting Lizbon'a 3.5 milyon Euro ödeme yaptı.

EMRE AKBABA VE VAGNER LOVE

Alanyaspor'un yüksek gelir elde ettiği diğer isimler ise Emre Akbaba ve Vagner Love oldu. Antalya temsilcissi Emre Akbaba için Galatasaray'dan 4 milyon Euro, Vagner Love için de Beşiktaş'tan 3 milyon Euro aldı. Turuncu-Yeşilliler, Lucas Villafañez'ten 1.8 milyon Euro, Donald Guerrier'den de 800 bin Euro bonservis gelisi sağladı.

KORAY GEÇGEL