KAŞ'TAN ANTALYA'YA

Kaş'ın uzun yarımadasının üzerinde eski tiyatro ilçeye yürüme mesafesindedir. "Güneşin Evi", Kekova, güzel manzaralı adalar, çok sayıda koylar ve eski kentlerin toplu adıdır.

***

Bu koylar her mevsimde doğal liman oluşturmaktadır. Kekova Adası'nın kuzey sahilinde, Apollonia'da depremler toprağı sarsarak, eski evlerin su altına gömülmesine sebep olmuştur.

***

Finike'nin 25 km. batısında eski adı Myra olan Demre'de çok sayıda kaya mezarı ve muhteşem bir Roma tiyatrosu bulunmaktadır. (Noel Baba) St. Nicolas, dördüncü yüzyılda bu Akdeniz kentinin piskoposuydu ve burada ölmüştür.

***

Kırlangıç Yarımadası etrafında dönüldüğünde Antalya Körfezi'ne ulaşılır. İlk manzara Tahtalı Dağı güney kıyısındaki eski Olimpos kentidir. Zakkum ve defne çalılarının Olimpos vadisine denizden olduğu gibi karadan da ulaşabilirsiniz.

***

Bugün palmiye dizili bulvarları, güzel parkları, tarihi binaları, anıtları, müzeleri ve Kaleiçi, ideal bir tatil atmosferi yaratmak üzere Antalya'da bir araya gelmiş gibidir. Türkiz Kemer Marina, Çelebi Marina ve Alanya Yat Limanı yatlara hizmet sunmaktadır.

FETHİYE'DEN KAŞ'A

Göcek Körfezi, Akdeniz'in en iyi yatçılık merkezlerinden biridir. Adalarla çevrilmiş ve deniz manzarası Körfezin en güney ucundaki eski Arimeksa Şehrinin kalıntıları, mavi suların uzantısında yer alır.

***

Tersane Adası'nın karşısında, eski tersanelerinde bulunduğu Bizans harabeleri yer alır. D-Marin Port Göcek Marina, Marintürk Göcek Village Port, Club Marina, Scope Marina,Ece Marina, Göcek Yat Çekek Yeri yörede hizmet veren tesisler arasında yer almaktadır.

***

Tatil ilçesi Fethiye'nin önemli bir marinası bulunmaktadır ve Adalarla kaynaşan güzel bir körfeze bakmaktadır. Eski binaların ön cephelerini örnek alan çok sayıda Likya kaya mezarı tepenin yüzüne oyulmuştur.

***

Belceğiz Körfezi ile sakin, kristal duruluğunda suyun yüzme ve diğer su sporları için ideal olduğu yer Ölü Deniz'dir. Gemiler Adası'nda Bizans harabeleri çamlar arasındadır.