KAŞ KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Antalya’nın Kaş ilçesinde ilk kez düzenlenecek olan Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali, 2 Haziran Perşembe günü start alıyor.

Kaş'ta ilk kez düzenlenecek olan Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Kaş Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilecek. Festival, 2 Haziran Perşembe günü başlayacak. 4 gün sürecek olan festival, 5 Haziran Pazar günü düzenlenecek olan ödül töreniyle sona erecek. Festivalde dört dalda düzenlenecek yarışmalar, ulusal, uluslararası, ulusal öğrenci filmleri ve uluslararası sualtı filmleri dallarında yapılacak. Festivalde yarışmak için 60 ülkeden 550 film başvuruda bulundu. 32 finalist film belirlendi.

Filmlerin değerlendirilmesi için oluşturulan ön jüride Cansu Menlikli, Erinç Durlanık, Nergis Karadağ, Oya Berk, Said Aksoy ve Seren Topaloğlu yer alıyor. Sualtı finalistlerini değerlendirecek sualtı jürisi de Billy Cloud, Elif Karagöz Bağcılar ve Dr. Mert Gökalp'ten oluşuyor. Uluslararası yarışma, ulusal yarışma ve ulusal öğrenci filmleri yarışmasını değerlendirecek ana jüride yapımcı Amira Diab, oyuncu Merinç Aral, oyuncu Mira Goeres, yönetmen - yapımcı Özkan Yılmaz ve oyuncu Uğur Polat yer alıyor. Festival sırasında düzenlenecek panel ve atölyeler arasında Berceste Gülçin Özdemir tarafından sunulacak Türk Sinemasında Kadın Yönetmenler paneli ile Okan Avcı ve Akın Bağcılar tarafından verilecek Uygulamalı Sualtı Prodüksiyonu paneli yer alıyor.

Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Selen Topaloğlu, "Özellikle alternatif turizmde bir dünya kenti olan Kaş'ta, düzenleyeceğimiz kısa film festivaliyle bir ilki yaşayacağız, yaşatacağız. Likya Birliği'nin başkenti olan Kaş'a bir film festivali ile Kaş turizmine kültür ögesini katıyoruz. Likya topraklarına bir kısa film festivali çok yakışacak. İlk olmasına rağmen 60 ülkeden 550 kısa film başvurusu, festivale olan ilginin en güzel göstergesi. Festival boyunca yapılacak olan film gösterimleri, paneller, söyleşiler, birçok etkinliğin tamamı ücretsiz olacak. Finale kalan dört dalda 32 finalist film, sinemaseverlerle buluşacak. Festivalimiz 5 Haziran günü Kaş Antik Tiyatro'da yıldızların altında düzenlenecek ödül töreni ve Hafız Edizoğlu'nun 'Nazdrave' konseri ile sona erecek. Bu kültür şölenine tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi.

DHA