KARTAL AVI

Gaziantep FK yenilgisiyle moral bozan Antalyaspor, Şampiyonlar Ligi'nde aradığını bulamayan Beşiktaş'ı konuk ediyor. Rakibine karşı 3 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Kırmızı-Beyazlılar, 19.00'da başlayacak karşılaşmada 3 puan için sahaya çıkacak.

Geçtiğimiz haftayı Gaziantep FK yenilgisiyle kapatan Antalyaspor, Avrupa arenasından yaralı çıkan Beşiktaş'ı konuk ediyor. Gaziantep deplasmanından aldığı yenilgiyi telafi etmek isteyen Kırmızı-Beyazlılarda önemli bir eksik bulunmuyor. Antalya Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada Ali Şansalan düdük çalacak.

TAM KADRO

Antalyaspor'da zorlu Beşiktaş mücadelesi öncesi ideal kadrosunda eksik isim bulunmuyor. Kırmızı-Beyazlılarda devreyi kapatan Doğukan Nelik'in yanı sıra hafif sakatlığı bulunan Bahadır Öztürk forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ise Domagoj Vida, Alex Teixeira, Georges-Kevin N'Koudou ve Fabrice N'Sakala ve Welinton sahadaki yerini alamayacak.

REKABETTE BÜYÜK ÜSTÜNLÜK

Antalyaspor ile Beşiktaş rekabetinde İstanbul ekibinin büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Bugüne kadar 59 kez bir birine rakip olan iki takımdan Beşiktaş tam 40 galibiyete imza attı. Antalyaspor 8 kez 3 puan sevinci yaşarken, 11 mücadele ise eşitlikle tamamlandı. Öte yandan Süper Lig tarihinde Antalyaspor'a en fazla gol atan takım olan Beşiktaş (107), aynı zamanda kırmızı-beyazlı ekibi en fazla mağlup eden Fenerbahçe ile birlikte iki ekipten biri konumunda.

SON 3 MAÇI KAYBETMEDİ

Genel rekabette geride kalan Antalyaspor'un son dönemlerde şansı ise rakibine karşı tutuyor. Beşiktaş ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybetmeyen Antalyaspor, 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Kırmızı-Beyazlılar, bu mücadeleden de yenilgi görmeden ayrılması halinde lig tarihinde ilk kez rakibine karşı dört maçlık yenilmezlik serisi yakalayacak.

YANAL, YALÇIN'I DEVİREMİYOR

Beşiktaş'a rakip olduğu son 17 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Ersun Yanal, 8 beraberlik ve 8 yenilgi gördü. Sergen Yalçın ie Ersun Yanal rekabetinde ise Siyah-Beyazlıların hocasının üstünlüğü bulunuyor. 8 kez bir birine rakip olan iki teknik adamdan Sergen Yalçın'ın yönettiği takımlar 3 galibiyet alırken, Ersun Yanal ise 2 kez 3 puan sevinci yaşadı.

ALİ ŞANSALAN GERİ DÖNDÜ

Zorlu mücadeleyi yönetecek Ali Şansalan ise Antalyaspor'un yıldızı barışmıyor. Geçen sezon oynanan ve 2-2 eşitlikle sonuçlanan Erzurumspor maçını yöneten Şansalan, son dakikada ev sahibi ekibin lehine verdiği gol kararıyla büyük tepki çekmişti. Futbol kamuoyunun da eleştirilerini alan Şansalan ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kırmızı-Beyazlı kulüp, "Ali Şansalan IFAB’ın “Ofsayt” kurallarını içeren 11’inci maddesindeki 'Bilerek oynama' ve 'Kurtarma' arasındaki farkı biliyor mudur?" sorusunu yönelterek verdiği kararın yanlışlığını dile getirmişti.

BEŞİKTAŞLILAR OFSAYTA DÜŞTÜ

Antalyaspor'a konuk olacak Beşiktaş'ın taraftarları Passolig kartlarına adeta hücum etti. Pandemi koşulları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, konuk takım taraftarının yer alacağı tribünlerin açılmayacağını açıklamasının ardından Siyah-Beyazlı futbolseverler, Antalyaspor taraftarına ait tribünlere girmek için harekete geçti. Kırmızı-Beyazlı yönetim bilet satışlarını sadece Antalyaspor logolu Passolig kartlarına satışın yapılacağını duyurması üzerine Beşiktaş taraftarı strateji değiştirdi. Siyah-Beyazlı futbolseverler, son 1 haftada yaklaşık bin adet Antalyaspor logolu Passolig kartı çıkarırken, yine de amaçlarına ulaşamadı. Antalyaspor Kulübü, 6 Eylül'den sonra çıkarılan passolig kartlarına bilet satışını engellerken, Beşiktaş taraftarının çıkardığı Kırmızı-Beyazlı Passolig kartları ise kulübün kasasına kar olarak girdi.

 

Hakem: Ali Şansalan

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Güray Vural

Nuri Şahin

Poli

Fredy

Mukairu

Gökdeniz Bayrakdar

Wright

 

Beşiktaş

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Ersin Destanoğlu   

Rosier   

Rıdvan Yılmaz   

Montero

Mehmet Topal

Josef de Souza   

Atiba

Pjanic

Ghezzal

Necip Uysal   

Gökhan Töre

Batshuayi   2 Gol

 

Antalya Stadyumu

TV: Bein Sports

Saat: 19.00