KARMAKARIŞIK İŞLER BUNLAR BAŞKANIM!

Neredeyse her gün köşemi yazarken aklıma hep cübbeli Ahmet Hoca’nın “Manyak manyak işler bunlar” sözleri aklıma gelir. Bugünde ‘Karmakarışık işler bunlar’ diyerek başlayacağım. Birkaç gündür hatta son haftalarda duayen gazeteci Dursun Gündoğdu ya CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhuttin Böcek’i ya da Antalyaspor’u gündeme getiriyor.

Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Ne zaman nerede ne yazacağı belli olmaz bizim gibi yazarların. Öyle bir zaman gelir ki hata yapan babasının oğlunu bile affetmez. Tıpkı Dursun Gündoğdu’nun yaptığı gibi. Gündoğdu atadan CHP’lidir. Kesseniz başka partiye oy vermez. Ama CHP’yi de en acımasız eleştiren bir gazetecidir.

Tıpkı Başkan Muhittin Böcek’i eleştirdiği gibi. Kimilerine göre eleştirileri başka işlerle ilişkilendirilse de aslı öyle değildir. Bende kendisine muhalefetlik yaptığım olur ama asıl durum bu. Şimdi, meslek büyüğümüz Gündoğdu önceki gün son Büyükşehir Belediye Meclisi’ni Böcek’in vekili olarak yöneten CHP’li Metin Altunbaş ile ilgili bazı iddiaları gündeme getirdi.

Altunbaş, 2019 yerel seçimlerinde Muhittin Böcek’in kontenjanından Konyaaltı birinci sıraya konulup seçilen bir isim. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Ancak bundan sonrası önemli! Gündoğdu da zaten bundan sonrasını irdelemiş. Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ile iş ortaklığını sormuş ve olup olmadığının ilgilileri tarafından açıklanmasını istemiş.

Her zaman olduğu gibi dağdan taştan ses gelmiş ama onlardan ÇIT yok. Hal böyle olunca iddiayı ortaya atan gazeteci bu kez de belgeleri ile konuya açıklık getirmiş. Petrol, İnşaat, Turizm, Gıda, Emlak, Otomotiv Sanayi ve Ticaret isimli bir şirket kurulmuş. Şirket, Böcek’in belediyedeki vekili Altunbaş, vekilin kardeşi Ümit Altunbaş’ın 500’er hisse ortaklığı var. Gökhan Böcek ise tek başına 1000 hissenin sahibi.

Yani, şirketin yarısı Muhittin Böcek’in oğlunun olarak görünüyor. Sermayeler falanda açık ve net belli. Sanırım kayıtlar Ticaret Odası veya Ticaret Sicil Gazetesi’ne ait. Önemli olan böyle bir otaklık kaydının bulunması. Asıl vahim olan iddiaları bundan sonraki iddiaları kapsıyor. Neler var neler. Kemer’de bir yer, kreş kiralama işi, akaryakıt istasyonu işi.

Eksiği var fazlası yok türünden. Eğer bu ve buna benzer iddialar doğru ise bu işin sonu ya mahkemede ya da sandıkta biter. Belki de istifaları gerektirebilir. Lakin bu iddialar öyle yenilir yutulur değil. Mutlak ve mutlak ilgilileri tarafından açıklama getirilmesi gereken konular. Aksi halde iddiaların doğruluğu ortaya çıkar ki bu daha da vahim olur.

Dün bu konu gündemi meşgul ederken ilk tepki AK Parti Antalya İl Başkanlığı’ndan geldi. Parti adına yapılan açıklamada, iddialara Başkan Böcek’in cevap vermesi istendi. Hem Başkanvekili Metin Altunbaş ve oğlu Gökhan Böcek’in ortaklığı hem de işler konusunda.

Bu iddialar doğrumu yanlış mı, yoksa yıpratmak için mi otaya atılmış bilemiyorum. Evrak üzerinden gördüğüm kadarıyla Gökhan ile Metin’in ortak oldukları.

İşte bu nedenle kim ne derse desin, kim ne sorarsa sorsun, kim ne düşünürse düşünsün burada aslolan Başkan Muhittin Böcek’in iddia ve sorulara tek tek cevap vermesi. Hem de açık yüreklilikle.

Tüm kamuoyu gibi bende bekliyorum bunu.

TFF’DE İKİ ANTALYALI

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan dün yeni bir dönem için adım atıldı. Nihat Özdemir’in istifasından sonra sezon sona erdi ve yeni Başkan seçimi için sandığa gidildi. Sancılı bir süreçten geçen TFF nihayet yeni başkanını seçti. Mehmet Büyükekşi Başkanlığa seçildi. Önemli olan bundan sonrası ve Türk futbolunun ileriye taşınması.

Ancak benim değinmek istediğim Hasan Akıncıoğlu’nun TFF’nin yeni yönetimde yer almamasından sonra iki Antalyalının listeye girmesinde. Birincisi asil listede yer alan Ramazan Üçdan. Kendisi turizmci ve İtalya’nın Antalya Fahri Konsolosu. İkincisi ise genç işadamı İbrahim Kasapoğlu. O da yedek listede yer aldı.

Bu şehrimiz için çok önemli. Çünkü ligde İstanbul’dan sonra süper ligde en çok takımı olan Antalya’yı temsil edecek olmaları. Ayrıca listede ilk kez iki ismin yer alması.

Şimdi bu da bana bu şehrin ortak paydalarda birleştiği zaman nasıl güçlü ve kuvvetli olduklarının gösteriyor. Darısı diğer alanlarda da olur inşallah.

ARALIKSIZ  DENETİM

Dünkü yazımda egzoz belasından bahsettim ve motosiklet denetimleri konusunda Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden hem kendi hem de mustaripler adına ricada bulunmuştum.

Dün Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden konuyla ilgili aradılar ve bilgilendirmede bulundular. 2022’nin ilk 5.5 aylık döneminde sadece şehir merkezinde 1317 motosiklete gürültü cezası uygulanmış. Birçoğu da trafikten men edilmiş. İl genelinde rakam 1512.

Bu konuda polisimiz gerçekten bizim adımıza çok hassas. Çünkü 60 denetim timi var. 30’lu grup bir gün diğer günde diğer 30’lu grup çalışıyor ve gece gündüz sadece bu denetimle uğraşıyor.

Öyle ki saat 14.00 ile gece 02.00 arası denetimler öylesine yoğunlaştırılıyormuş ki ekipler çoğu zaman hareket halinde denetim yapıyorlarmış. Çünkü sabit denetimden bu gürültü teröristleri kaçıyormuş.

Her ne kadar polis denetim yapsa da bunları durdurmak çok zor. Önce biz kendi kendimizi veya çoluk çocuğumuzu denetlememiz gerekiyor. Sonuçta bu eğitim aileden başlıyor değil mi?