KARLI ZİRVEYE TIRMANDILAR

Antalya'da çocuk, genç ve yetişkinlere dağ sporunu sevdirmek amacıyla günübirlik ve kamplı doğa gezileri düzenleyen, kaya tırmanışları yapan Likya'nın Dağları ve Yaylaları (Beydağları) adlı grup, 2422 metre yükseklikteki Alabelen Dağı'nın karlı zirvesine çıktı.

Profesyonel dağcı Ömer Faruk Gülşen'in rehberliğinde sabah erken saatte Feslikan Yaylası'na araçla ulaşan grup, molanın ardından yürüyüş etkinliğini başlattı. Tam donanımlı 10 dağ sevdalısının katıldığı doğa yürüyüşü, zemini karlı ve çamurlu patika yollarda devam etti. Havanın sisli oluşu görüş mesafesini azaltınca sık sık mola vermek zorunda kalan grup, Derecik Yatağı mevkiine ulaştı. Kısa molalarla rotayı ayarlamaya çalışan doğa sevdalıları, saat 13.00 sıralarında karlı zirveye ulaşmayı başardı. Grup üyeleri, zirveye ulaşmanın sevincini çıkardı, hatıra fotoğraflar çekildi.

Bir süre dinlenmenin ardından Ömer Faruk Gülşen'in rehberliğinde dönüşe geçen grup, başlangıç noktasına ulaştı. Burada kendilerini bekleyen dostlarının demlediği sıcak çayları yudumlayarak dinlendi. Antalya bölgesindeki dağları en iyi tanıyan rehberlerden biri olan Ömer Faruk Gülşen, "Hava şartlarından ve zeminin karlı- çamurlu oluşundan dolayı zorlu bir yürüyüşü büyük başarıyla gerçekleştirdik" dedi, katılımcılara teşekkür etti.

DHA