KARDEŞ KAVGASI

Atamız Fatih Sultan Mehmet hazretlerinin 2. Bayezid ve Cem Sultan isminde iki oğlu vardır. İki kardeş arasında taht kavgası başlar. Malum 2.Bayezid babasının ölümünden sonra padişah olmuş fakat Cem Sultan sırasını beklemeden kardeşi ile taht mücadelesine başlamış.

***

Rodos Adası şövalyelerin elinde kalmış, sonra İtalya’ya geçmiş. Osmanlı Emevî Devleti’ne yardım edeceği sırada sırf bu kardeş kavgasından ötürü yardım fırsatını maalesef kaçırmıştır.

***

Bu kardeş kavgası Osmanlıya çok pahalıya mâl olmuştur. Cem Sultan saltanat ateşi ile yanıp tutuşmuş, gurbet ellerde ömrünü bitirmiştir. Keşke istihareye yatıp ‘Ya Rabbi bu saltanat bana nasip olacak mı, olmayacak mı’ diye Cenab-ı Hakk’a sorsaydı.

***

İtalya’dan kardeşi Sultan 2. Bayezid’e bir mektup yazar. ‘Padişah abi Osmanlı’nın Anadolu Yakası’nı birimiz, Rumeli tarafını da birimiz idare etsin’ teklifinde bulunur. 2. Bayezid’in cevabı ise müthiştir: ‘Bir kadının iki kocası olmaz!’.

***

1918’de Enver Paşa, Talat Paşa ve Cemal Paşa’nın idare ettiği Osmanlı artık yıkılmıştı. Aslında Sultan Hamid hazretleri döneminde Osmanlı’yı yıkan bu 3 paşa, paşa değil siyonistlerin maşasıydı.

***

Çünkü 1909’da Sultan Hamid’i yıktıkları zaman Osmanlı’nın Karadeniz’den Umman Denizi’ne kadar 9 milyon kilometrekare toprağı vardı. 9 yılda koskoca imparatorluğu bitirip Avrupa’ya kaçtılar. Enver Paşa Talat Paşa’ya ‘Talat kardeşim siyonistlerin oyununa geldik. Turan umduk viran olduk’ demiş.

***

Almanlar Enver Paşa’yı gaza getirmişlerdi. ‘Eğer padişahı yıkarsanız sana yardım edeceğiz. Osmanlı ordusu Kafkasları geçip Türkistan’a kadar genişleyecek. Osmanlı yerine ‘Enverland’ ismini koyacağız’ diye Enver Paşa’yı kandırmışlar.

***

Sarıkamış’ta Aralık ayında bir gecede kar kış demeden 90 bin askerimizi kara kırdırmıştı. Ordumuz Ruslarla yüz yüze bile gelmeden, Rusların ‘general kış’ diye tabir ettikleri ayaz ordumuzu maalesef bitirmişti.

***

100 senedir tarihimiz hatalı ve yanlış yazılmış. Bu aziz milletin çocukları ne yazık ki aldatılıyor. İttihat ve Terakki mensupları padişahı yıkıyor, maceraperest 3 paşa Osmanlı’yı sıfırlıyor.

***

Devlet yıkıldıktan sonra Sultan Vahdettin padişah oluyor, hepimize anlatıldığı gibi sonrasında da vatan haini oluyor. Hain olsaydı giderken hazinenin bir kısmını da götürürdü.

***

İstanbul 1919’da İngiliz, Fransız ve İtalyanlar tarafından işgal edilir. Kalbur üstü kişiler Akdeniz’deki Malta Adası’na sürgün edilir. Sürgün sırasında Enver Paşa’nın babası ve şair yazar Süleyman Nazif de vardır.

***

SON SÖZ

Süleyman Nazif Enver Paşa’nın babasına şöyle der: ‘ Bir Türk ile evlendiniz Osmanlı’yı sıfırladınız. Bir de İngiliz ile evlenin de İngiltere İmparatorluğunu da sıfırlayınız’.