KARAVAN DÖVMESİ

Türkiye’nin ilk gezici dövmecisi olan Bukan Emre Şahinter’in son durağı Antalya oldu. Karavanıyla Türkiye’yi karış karış gezerek ücretsiz Gazi Mustafa Kemal dövmesi yapan Şahinter, hijyen kurallarının en üst düzeyde olduğunu belirterek, herkesi bu etkinliğe davet etti

Yaşam tarzı olarak benimsediği karavanıyla Türkiye’yi adım adım gezerek ücretsiz Gazi Mustafa Kemal dövmesi yapan dövme sanatçısı Bukan Emre Şahinter, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı duyurularla müşterilerine ulaşan ve etkinliğini duyuran Şahinter, son durağı olan Antalya’ya yerleşmeye karar verdiğini de belirtti.

“İLK GEZİCİ DÖVMECİYİM”

Bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının sponsorluğunda farkındalık hareketi başlattığını dile getiren Şahinter, “Türkiye’nin ilk gezici dövmecisiyim. Şehir şehir dolaşarak Mustafa Kemal Atatürk imzasını ücretsiz yapıyorum. İzmir, İstanbul, İzmit, Bursa, Aydın, Muğla, Eskişehir gibi birçok şehirde etkinliğimi gerçekleştirdim. Çok fazla talep alıyorum. Randevuyla çalışıyorum. Önceliğim hijyen koşullarına dikkat etmek. Randevu aralarını yarım saat olarak ayarlıyorum. Bu süreç içerisinde de dezenfekten çalışmalarını yapıyorum” dedi.

KARAVANI YAŞAM BİÇİMİ

Hayatını dövme yaparak idame ettirdiğini söyleyen Şahinter, “Yaklaşık 5 yıldır bu işi yapıyorum. İnsanların içindeki Atatürk sevgisini daha fazla nasıl ortaya çıkarabilirim diye düşündüm. Dövme sanatçısı olduğum için de bunu sanatımla yapmaya karar verdim. Samsun’dan karavanımla yola çıktım. Karavan benim için bir yaşam biçimi. Evimiz ne kadar temizse karavanımız da o kadar temiz. Şu ana kadar 5 bine yakın kişiye ücretsiz Atatürk imzası yaptım. Şimdi Antalya’ya yerleştim. Artık bu şehirde kalacağım” şeklinde konuştu.

“ÇOK KORKUYORDUM”

Sosyal medya hesabından Bukan Emre Şahinter’i tesadüfen görerek, dövme yaptırmaya karar veren Nuray Keskin, “Sosyal medyada gördüm. Nerede olduğunu sordum. Arayarak randevu aldım. Daha önce hiç dövme yaptırmadım. Çok korkuyordum. İlk dövmem Gazi Mustafa Kemal dövmesi oldu. Bu nedenle çok mutluyum. Böyle bir etkinliği ücretsiz yaptıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

FATMA ARSLAN- FOTOĞRAF: MUSTAFA KOZAK