ADOPEN KARATEYE GÜÇ KATTI

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, Karate Milli Takımı kazandığı dört madalya ile karatede en çok madalya kazanan ülke unvanı elde etmişti. Karatede elde edilen başarılar sürekli artıyor. Olimpiyat Oyunları’ndan sonra karatenin en büyük organizasyonu olma özelliğini taşıyan Dünya Büyükler Karate Şampiyonası Dubai’de Kasım 2021’de yapıldı. Şampiyonada Türkiye’yi 16 kategoride 9 kadın 12 erkek olmak üzere 21 sporcu temsil etti.

ADOPEN’in sponsor olduğu Karate Milli Takımı, aldığı başarılı sonuçlarla alkış topluyor. Türkiye Karate Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, Türkiye’de karate sporu en popüler ve en başarılı spor branşlarının başında geldiğini vurguladı. Erçin, “Lisanslı sporcu sayısı 400 bini aşmaktadır. Bununla birlikte diğer federasyonlar arasında sporcu sayısı bakımından ilk 5 federasyon arasına girmektedir. Dünya üzerinde 200’den fazla ülke sporcuları uluslararası yarışmalarda düzenli olarak iştirak etmektedir. Ülkemiz 2020 Tokyo Olimpiyatlarında alınan 1 gümüş 3 bronz toplam 4 madalya ile birlikte tüm kategorilerde son yıllarda dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya sıralamasında zirveye oturmuştur” dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Karate sporuna destek verilmesi için önerilerde bulunan Erçin şöyle dedi: “Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ortak projeler üreterek karate branşına katılımın arttırılması, kitle iletişim araçları kullanılarak sosyal medyada branşın tanıtılarak popüler hale getirilmesi, bölge ve ulusal liglerin oluşturulması ve spora aktif katılan bireylerin, kulüplerin ve federasyonun sponsorlar tarafından desteklenerek geliştirilmesi.”

İLK MADALYAYI GETİRDİ

25. Dünya Karate Şampiyonası’nda Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Enes Özdemir’den oluşan Erkek Kata Takımı dünya üçüncüsü olarak bu kategoride tarihteki ilk madalyayı getirdi. Dubai’deki Hamdan Spor Kompleksi’nde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nın beşinci gününde Türkiye iki bronz madalya kazandı. Erkek kata takımı dünya şampiyonaları tarihinde ülkemize ilk ‘takım kata’ madalyasını kazandırırken, erkekler katada Ali Sofuoğlu da üç yıl önce olduğu gibi yine üçüncülük kürsüsüne çıktı.

HABER MERKEZİ