KARAR SİZİN

Son dönemlerde koronavirüs tablosunda günlük vaka sayıları sağlık çalışanlarının deyimiyle stabil bir hale büründü. Günlük tablo paylaşılmasa bile, açıklanacak rakamları söyleyecek hale geldik adeta.

***

Ortalama günlük vaka sayıları yirmi binlerde seyrederken tablodaki vefat edenlerin sayısı ise gittikçe artmaya başladı.

***

Günlük vakalardaki oranlar aslında test ve vaka sayılarını karşılaştıracak olursak son günlerde yüzde 6,4 civarlarına kadar gerilerken vefat sayılarındaki durum ise tam tersi.

***

Önceden günlük elli civarında olan vefat sayıları bu günlerde iki yüz elli sınırına dayandı. Peki, Antalya’da durum nasıl? Günlük vaka sayıları 3 binin üzerinde, vefat ise ortalama dört, beş…

***

Tüm bu gelişmeler ve sürekli yapılan uyarılar nedeniyle illerdeki aşılama oranları bir hayli artsa da hala aşı karşıtı olanları duymak, hatta görmek insanı garip düşüncelere itiyor.

Gerçekten bu karşıtlığın nedenini ben de iyice merak eder oldum.

***

Çevremizde o kadar çok kişi var ki aşı olmasına rağmen virüse yakalanıyor ama birçoğu hafif bazıları ise onlara göre biraz daha ağır atlatıyor.

***

Ancak hem uzmanlardan hem de yetkililerden aldığımız bilgilere göre gerek hastanede yatanların gerekse yoğun bakımda olanların neredeyse yüzde 95’in üzerindekiler ya hiç aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış kişiler.

***

Durum böyle iken hala aşı karşıtı olmak bile bile lades değil de nedir?  Bakınız en yakın örneği Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü. Adeta çağımızın vebası olan bu illet hastalık geldi onu da buldu.

***

Ancak çok şükür ki ciğerlere kadar nüfuz etmesine rağmen Hakan başkan tedavisinin 7. gününde taburcu oldu. Buradan hem Hakan başkana hem de şifa bekleyen tüm hastalarımıza Rabbim şifa versin.

***

Peki, Hakan başkan aşı olmamış veya aşısı tamamlanmamış olsaydı ne olacaktı? Allah korusun orasını düşünmek bile istemeyiz hiç birimiz.

***

Aşı olan böyle, peki ya olmayan?

KAÇINILMAZ SON

Önceki gün sosyal medyayı kontrol ederken şöyle bir habere rastladım; “Aşı karşıtı açıklamalarda bulunan ABD’li radyo sunucusu Phil Valentines, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.” Bakın işte hem olumlu hem de olumsuz anlamda iki örnek aktardım. Bu iki örneği düşünerek hareket edin. İster aşı olur hayatta kalırsınız, isterseniz de aşı karşıtı olmaya devam eder ve bir gün kaçınılmaz sonu yaşarsınız.

Bu saatten sonra karar sizin.