‘KARANLIĞIN’ SON DEMİNDE

Antalya 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen rüşvet davasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın 4 ile 8 yıl arasında hapsini talep etti. Savcı, hapis cezası talep ettiği sanıkların ayrıca vakıf, dernek, sendika ve siyasi partilerde yöneticilik yapmasının da yasaklanmasını istedi. Alkan’ın başkanlığını yaptığı kooperatifin gün yüzüne çıkan fatura detaylarında ise tonlarca çay, kahve ve şeker alınması dikkat çekti.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndaki 2 bin 400 sayfalık rüşvet ve yolsuzluk davasının görülmesine Antalya 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. 1 Mart tarihinde görülen davanın 7’nci duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklardan bir kısmı ile sanık avukatları hazır bulundu.

SAVCI HAPİS CEZASI İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Antalya’daki bir taksi durağında çalışma karşılığında rüşvet alınmasına aracılık ettikleri iddiasıyla  Mehmet Ali Alkan ile birlikte Gürkan A., Hasan U., Sıla U., Volkan D. ile İsmail D.’nin eylemlerine uyan suçtan 4 ile 8 yıl arasında hapisle cezalandırılmalarını istedi. Savcı hapis cezası talep ettiği 6 sanığın ayrıca vakıf, dernek, sendika ve siyasi partilerde yöneticilik yapmasının da yasaklanması talebinde bulundu.

DURUŞMA 7 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Cumhuriyet savcısı haklarında rüşvet almak-vermek suçundan dava açılan sanıklardan Ali Ç. Arif A., Ekrem T., Hüseyin Y. İsmail K., Mert U., Muammer E., Murat Y., Musa U., Süleyman Ç., Şeref T., Şerife U., ile Yaşar A.’dan oluşan 13 sanığın ise delil yetersizliğinden beraatlarını istedi. Sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı süre talep etmesi üzerine duruşma 7 Haziran’a ertelendi.

ÖDEME EMRİ GÖNDERİLDİ

7 Haziran tarihindeki duruşmada mahkemeden karar çıkması beklenirken 2019 yılında yapılan 66 bin 542 lira 79 kuruş tutarındaki alışverişin parasını ödemediği iddiasıyla Döşemealtı’ndaki bir market tarafından Mehmet Ali Alkan’ın başkanlığını yaptığı Sınırlı Sorumlu Antalya Şoförler ve Otomobilciler ve Bilimum Esnaf Kredi Kooperatifine 2021 yılında Antalya Genel İcra Dairesi tarafından ödeme emri gönderildiği ortaya çıktı.

FATURALARDA İLGİNÇ DETAYLAR

Sınırlı Sorumlu Antalya Şoförler ve Otomobilciler ve Bilimum Esnaf Kredi Kooperatifi’nin ayyuka çıkan faturaların detaylarında tonlarca çay, kahve ve şeker alınması dikkat çekti. 3 Haziran 2020 tarihli faturada, 1 ton 132 kilo 75 gram şeker, bin adet kahve, 2 bin 670 adet turist çayı, 2 bin 114 adet çay çiçeği, 216 adet filiz çayının bedelinin toplamda 54 bin 444 lira 75 kuruş olduğu görüldü. Kooperatif üzerinden yapılan alışverişten 1 hafta sonra başka bir faturada da, 2 bin adet kahve ve 147 kilo baskılı fişek şeker karşılığında 11 bin 623 lira fatura kesildiği ortaya çıktı.

KAHVEHANE GİBİ KOOPERATİF

Mehmet Ali Alkan’ın 7 Haziran tarihindeki duruşmada çıkması öngörülen karar öncesinde başkanlığını sürdürdüğü Sınırlı Sorumlu Antalya Şoförler ve Otomobilciler ve Bilimum Esnaf Kredi Kooperatifi üzerinden yapılan yaklaşık 1.5 ton şeker ile çayın nerede kullanacağı bilinmiyor. Öte yandan bir kahvehane işletmesinden bile fazla çay, kahve ve şeker harcaması yapılan kooperatifin borç batağında olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

FARUK ÇELİK, MAHSUM ALTAŞ