KARAMOLLAOĞLU DA HELALLEŞECEKMİŞ

Sevgili arkadaşlar malumunuz Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çıkışı olmuştu.

Ben de geçen hafta ki yazımda, hepimizin bildiği gibi Kılıçdaroğlu’nun  kazandıkları belediyelerde çalışan işçileri işten çıkarmayacağı yönünde namus sözü verdiğini ve bu sözünü tutmadığı için; “Sözünün eri olmayan bir kimseye kim hakkını helal eder?’’ diye sormuştum.

Kılıçdaroğlu her zamanki gibi beni yanıltmadı.  Ve yazımdan iki gün sonra Cumhur İttifakını ve Cumhur İttifakına oy verenleri, gayri milli ilan etti.

Ben şimdi bay Kemal’e sorarım; son genel ve yerel seçimlerde cumhur ittifakına oy veren yaklaşık yüzde 52’lik kesim gayri milli ise, gayri milli insanlar ile helalleşmeyi nasıl içine sindireceksin? Peki gayri milli dediğin insanlar sana hakkını helal eder mi?

Ama; Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısına okyanus ötesinden cevap geldi. Türkiye’den kaçıp, Amerika’ya yerleşen FETÖ’cü eski bir gazeteci video yayınlayarak, ‘ Kamudan ihraç edilen (sözde!) cemaatçi FETÖ’cüleri tekrar kamudaki işlerine geri al, devletin el koyduğu işyerlerimizi, şirketlerimizi, holdinglerimizi bize geri ver helalleşelim'' dedi.

Bir cevapta PKK’nın üst elebaşlarının birisinden geldi. O da, dedi ki;’’ Öyle kuru kuruya helalleşme olmaz. İşgal ettiğiniz topraklarımızdan çıkın, Kürdistan’ı kuralım. O zaman helalleşiriz’’ dedi.

Terör örgütlerinden gelen bu cevaplara, gıkı çıkmayan Kılıçdaroğlu'nun; işinde gücünde ki yüzde 52’lik kesimi gayri milli ilan etmesi de ayrı bir vahamet…

Karamollaoğlu da çıktığı TV programında Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını öve öve bitiremedi. Hatta ilave etti…

Meğerse, Karamollaoğlu’nun da helalleşmek istediği kişiler varmış.28 Şubat’ın aktörlerinden olan ve günümüzde rütbeleri sökülen eski paşalar ile helalleşmek istiyormuş. O’nların rütbelerinin sökülmüş olmasını içine sindiremiyormuş

Bunları söyleyen Karamollaoğlu’na da sorarım; Başbakan Erbakan’a; "Başbakanım'' diye hitap etmeyen, ayağa kalkmayan, selam vermeyen, hatta milli güvenlik kurulu toplantısında verilen molada, Erbakan lavaboda abdest alırken, yan taraftaki pisuvara saygısızca idrarını yapan, idrarını yaparken de ‘’Boşuna direnme hoca! MGK kararlarını imzalayacaksın’’ diyen senin o sözde paşalarına rahmetli Erbakan hakkını helal etti mi? Peki; senin bu tutumun nedeniyle; Erbakan sana hakkını helal eder mi?

Sayın Karamollaoğlu; şu an omuz verdiğiniz CHP güdümündeki medya Sivas Belediye Başkanı olduğunuz dönemde yaşanan Madımak olayında, size bağlı olan itfaiyenin sizin talimatınızla Madımak Otelindeki yangınına geç müdahale edildiğinden can kayıplarına sizin sebep olduğunuzu defalarca yazdılar, çizdiler.

Genel Başkan oluncaya kadar adınız sanınız bilinmiyor, sizi kimse tanımıyordu. İtfaiye ekiplerinin geç gittiği iddiaları nedeniyle sorumlu ve azmettirici olarak hep sayın Erbakan görüldü. Erbakan'a oy veren seçmenler ise katil olarak lanse edildi.

Şimdi soruyorum size;  İddialar doğru muydu? Doğru ise Madımak’ta yanan vatandaşlarımızla ve yakınları ile helalleştiniz mi? Doğru değil ise; O'nlar sizinle helalleşti mi?  

Sahi; siz millet ittifakına katılınca, bu iddialar neden bıçak gibi kesildi?

İddialar nedeniyle yıllarca töhmet altında bırakılan Erbakan ve seçmenleri,  size ve töhmet altında bırakan ortaklarınıza haklarını helal ederler mi?