KARAGÜMRÜK YANIYOR

Süper Lig lideri Alanyaspor, Karagümrük'e de geçit vermedi. Rakibini 2-0 mağlup eden Antalya ekibi, puanını 16 yaparak zirvedeki yerini korudu

Süper Lig'in 6. haftasında Karagümrük'ü ağırlayan Alanyaspor, rakibine puan şansı vermedi. 11 yabancıyla sahaya çıkan rakibini 1-0 ile geçen Turuncu-Yeşilliler, aldığı galibiyetle birlikte puanını 16 yaparak zirvedeki yerini korudu. Antalya ekibine galibiyeti getiren goller 8. dakikada Brezilyalı futbolcu Davidson ve 81. dakikada Khouma Babacar kaydetti.

EVİNDE GOL YEMEDİ

Alanyaspor, rakibini 1-0 mağlup ederek bu sezonki iç sahada gol yememe geleneğini de sürdürdü. Daha önce Kayserispor'u 2-0, Hatayspor'u da 6-0 mağlup eden Turuncu-Yeşilliler, Karagümrük'e karşı da aynı başarıyı sürdürdü. Karagümrük de bu sezon ilk kez bir karşılaşmadan gol sevinci yaşayamadan ayrıldı.

DAVIDSON DURDURULAMIYOR

Krallık yarışında ilk sırada bulunan Davidson, Karagümrük maçını da boş geçmedi. Brezilyalı futbolcu, krallık yarışındaki rakibi Falcao'nun gol kaydettiği haftada Kolombiyalı futbolcuya yanıt verdi. Gol sayısını 6'ya yükselten başarılı futbolcu, gol krallığı listesinin zirvesini kaptırmadı.

EFECAN FORMASINA KAVUŞTU

A Milli Takım'ın Rusya ile oynadığı Uluslar Kupası karşılaşmasında sakatlanan Efecan Karaca, formasına kavuştu. Ayağındaki ödem sebebiyle Galatasaray mücadelesinin kadrosunda yer alamayan deneyimli futbolcu, Karagümrük maçının ilk 11'de şans buldu. 87 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, galibiyette önemli pay sahibi olurken yerini Ceyhun Gülselam'a bıraktı.

 

Stadyum: Bahçeşehir Kolejleri

Hakemler: Met Kalkavan, Cevdet Kömürcüoğlu, Yusuf Bozdoğan

Alanyaspor: Marafona 7, Juanfran 6, Caulker 6, Tzavellas 6, Moubandje 5, Salih Uçan 5 (73' Berkan Kutlu 4), Siopis 6, Efecan Karaca 7 (87' Ceyhun Gülselam), Bakasetas 7 (87' Fatih Aksoy), Davidson 7  (87' Tayfur Bingöl), Bareiro 5 (59' Babacar 6)

Teknik Direktör: Semih Tokatlı

Fatih Karagümrük: Viviano 6, Lichaj 5 (70' Ramazan Civelek 3), Roco 5, Zukanovic 4, Balkovec 4 (70' Alparslan Erdem 2), Biglia 6, Ndiaye 5, Salibur 5 (74' Zeki Yıldırım 2), Ndao 4, Darri 6 (70' Aatif 3), Sobiech 4

Teknik Direktör: Atılay Canel

SARI KART: Salih Uçan (Alanyaspor), Balkovec (Karagümrük)

KIRMIZI KART:

GOLLER: 8' Davidson, 81' Babacar

 

Faruk ÇELİK