Karadeniz’de gemiler battı

Sezon başında koyulan Avrupa hedefi için son şansını kullanan Antalyaspor, Karadeniz’den çıkamadı. Rizespor deplasmanında ortaya koyduğu performansla büyük hayal kırıklığı yaratan Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak az olan Avrupa şansını da mucizelere bıraktı.

Antalyaspor’da sezon başında koyulan Avrupa hedefi, Karadeniz’de sulara gömüldü. Trabzonspor, Beşiktaş ve Kasımpaşa’nın puan kaybettiği haftada son şansını kullanmak için Rizespor karşısına çıkan Akrep, ortaya koyduğu performansla büyük hayal kırıklığı yaşatırken, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren golleri 33 ve 60’ıncı dakikalarda Zeqiri ile 82’nci dakikada Gaich kaydetti. Bu sonucun ardından 42 puanda kalırken, Rizespor ise 48 puana ulaştı.

İLK ŞUT 43’TE GELDİ

Rizespor karşısında kalesini savunmakta oldukça zorlanan Antalyaspor, mücadeleyi 3 isabetli şutla tamamladı. Her iki takım da toplamda 14’er şut gönderirken, Antalyaspor ilk isabetli şutunu 43’üncü dakikada gönderdi. Rizespor’un Antalyaspor kalesine gönderdiği 4 isabetli şutun 3’ünün de golle sonuçlanması dikkat çekti.

TOPU VERDİ SKORU ALDI

90 dakika boyunca rakibine karşı topla oynama oranında üstünlük sağlayan Antalyaspor, bu alanda sezonun en başarılı maçlarından birisini çıkardı. İlk devreyi 69-31’lik topla oynama üstünlüğüyle kapatan Akrep, ikinci yarıda da topun hakimi oldu.

RİZE’DEN ÇIKAMIYOR

Antalyaspor, aldığı yenilgiyle birlikte Rize deplasmanında bir kez daha kaybetti. Rize’deki son galibiyetini 2016-2017 sezonunda alan Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında çıktığı 4 maçı da kaybetti. Antalyaspor, sezonun ilk devresinde evinde oynadığı karşılaşmadan da eşitlikle ayrıldı.

Mücadeleyi 3-0 kazanan Rizespor, Antalyaspor’a müzikle karşılık verdi. Karadeniz ekibi, son düdüğün ardından Antalyaspor ile özdeşleşen Haluk Levent’in “Akdeniz Akşamları” şarkısını çalarak Kırmızı-Beyazlılara gönderme yaptı. Antalyaspor da 2021-2022 sezonunda Rizespor’u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından “Sana da güle güle” şarkısına yer vermiş ve eserin sahibi Rizeli sanatçı Recebim Altınay, Antalyaspor’a dava açacağını açıklamıştı.

 

Kart sınırı

Veysel Sarı, Buksa, Safouri, Bahadır, Bünyamin, Kaluzinski

 

32. HAFTA

Stadyum: Çaykur Didi

Hakem: Emre Kargın

 

Rizespor

Teknik Direktör: İlhan Palut

Gökhan Akkan 6

Taha Şahin 6

Alikulov 6

Emirhan Topçu 7

Casper 6

Shelvey 7 (90’ Mocsi)

Olawoyin 7

Zeqiri 9 (70’ Gustavo 7)

Akintola 6 (88’ Halil İbrahim Pehlivan)

Varesanovic 6 (88’ Muammer Sarıkaya)

Minchev 7 (70’ Gaich 7)

 

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 6

Erdoğan Yeşilyurt 5

Veysel Sarı 5

Bahadır Öztürk 4

Güray Vural 4

Kaluzinski 5

Saric 6 (81’ Erdal Rakip)

Larsson 4 (66’ Assombalonga 3)

Streek 5 (66’ Bytyqi 3)

Safouri 4 (66’ Emre Uzun 4)

Buksa 4

 

Sarı Kart: Varesanovic, Shelvey, Alikulov, Gökhan Akkan (Rizespor), Assombalonga, Erdoğan Yeşilyurt(Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 33’ ve 60’ Zeqiri, 82’ Gaich