KARABÜK RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

Antalyaspor'da 2018 yılında futbol direktörü olarak göreve başlayan Sedat Karabük ile yollar kısmen ayrılıyor. Aylık 20 bin TL maaş alan Karabük'ün, görev yaptığı dönemde kazandırdığı futbolcuların bugünkü değerleri için milyonlarca Euro ifadelerini kullanılıyor.

Transfer çalışmalarında önceliği genç oyunculara veren Antalyaspor, bugüne kadar imza attığı 3 futbolcunun da geleceğe yönelik hamleler olması dikkat çekiyor. Kadroya Erkan Eyibil, Doğukan Nelik ve Ersin Zehir dahil olurken, 3 futbolcunun da Antalyaspor'u tercih etmelerindeki neden aynı oldu. Kırmızı-Beyazlıların genç oyunculara şans vermesi sebebiyle tercih edildiği vurgulanırken, son 2 yılda Sedat Karabük önderliğinde yapılan çalışmalar dikkat çekiyor.

GÖKDENİZ, BÜNYAMİN VE MUKAIRU

18 Ekim 2018'de 2. dönemine başlayan, göreve geldiği günden bu yana da milli takıma sayısız futbolcu gönderen ve bu alanda Antalyaspor'un rekor kırmasına direkt etki eden Karabük'ün en dikkat çeken başarısı ise Gökdeniz Bayrakdar, Bünyamin Balcı ve Paul Mukairu oldu. Gökdeniz Bayrakdar'ı, kendisi dışında hiçbir scoutun geçer not vermemesine karşın transferinde ısrarcı olan Karabük, bu anlamda büyük bir adım attı. Bünyamin Balcı'yı Minik Kramponlar projesinde keşfeden Karabük, Paul Mukairu'yu ise düzenlenen seçme turnuvasında beğenerek takıma dahil etti.

DEĞERLERİ 10 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE

Yapılan yatırımlarla birlikte pek çok takımın ilgi odağı olan 3 futbolcunun değerleri ise dudak uçuklatıyor. Başkan Aziz Çetin, Gökdeniz Bayrakdar'ın bedelinin 5 milyon Euro olduğunu resmen duyururken, Bünyamin Balcı ve Paul Mukairu için de yüksek bonservis bedelleri telaffuz edilirken, 3 futbolcunun değeri için 10 milyon Euro'nun üzerinde bir rakam ifade ediliyor.

20 BİN TL MAAŞ ALIYORDU

Milyonlarca Euro değer biçilen futbolcuları takıma dahil etmesiyle dikkat çeken Sedat Karabük'ün aldığı maaş da dikkat çekiyor. Aylık 20 bin TL maaş alan Karabük'ün, Antalyaspor ile sözleşmesi ise sona erdi. Antalyaspor ile Bodrumspor arasındaki iş birliğinin aynen devam edeceği, Sedat Karabük'ün de Ege temsilcisi adına çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. Karabük'ün kardeş takım çalışmaları kapsamında Antalyaspor'la da temas halinde olacağı gelen haberler arasında yer aldı.

BONSERVİS REKORUNU KIRDI

Hali hazırda kadroda bulunan Amilton ve Fredy gibi isimlerin bulunmasına da direkt etki eden Karabük, Antalyaspor tarihinin en yüksek bonservis getirisini sağlayan Ismail Aissati'yi de kulübe kazandırmıştı. O dönemde 600 bin Euro karşılığında transfer edilen Faslı futbolcu, yaklaşık 1 yıl sonra 3.3 milyon Euro'ya Terek Grozny'ye gitmişti.