Karaalioğlu’nda vandalizm vakası

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Karaalioğlu Parkı son aylarda bakımsızlık ve kirlilikle boğuşuyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki parktaki yaşanan sorunlar günden güne artarken son olarak parkın sembollerinden biri olan Havuzda Serinleyen Kadın Heykeli’ne kırmızı boyalar ile zarar verildiği görüldü.

AHMET ARĞILLI/ZEHRA TEKECİ

Muratpaşa ilçesinde bulunan ve turizm cenneti Antalya’yı temsil eden Karaalioğlu Parkı son dönemlerde kaderine terk edildi.  Falez çevresinde bulunan kafe bölümleri ve ağaçlık alanda yaşanan bakımsızlık heykellere de yansıyama başladı.  Karaalioğlu’nun ilk heykellerinden biri olarak bilinen ve parkın en dikkat çeken heykellerinden biri olarak kabul edilen çay bahçesi içerisindeki süs havuzundaki Havuzda Serinleyen Kadın Heykeli’ne kırmızı boyalarla kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi. Heykeltıraşı veya yapım tarihi bilinmeyen fakat parkın 1960’lı yıllara ait fotoğraflarında bile görülebilen saf mermerden oyularak yapılmış heykelin yüz kısmına kırmızı renk boyalar sürülerek zarar verildi.

“HER YER ÇOK PİS”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Atakan Çınar, parkın son dönemlerde ciddi şekilde bakımsız kaldığını söyledi. Çınar, “İnsanlarımız bu parkı çok kötü kullanıyor. Her yer çok pis. Burası cennet gibi bir yer. Bu hale getirmemeliyiz. Buraya bakım yapılsa çok güzel olur. Önceden geldiğimizde böyle sorunlar yoktu” diye konuştu.

BOZUK ÇEŞME 1 HAFTA BOŞA AKMIŞ

Hamdullah Akgül de yaklaşık bir yıldır park yakınlarında yaşadığını söyledi. Akgül, “Özellikle son dönemlerde spor ve park alanlarındaki kırık ekipmanlar dikkatimi çekiyor. Onların onarılması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta burada bulunan çeşme tam 1 hafta boyunca aktı. Bir hafta sonra tamir edildi. Su kıtlığının yaşandığı bir dönemde bu benim çok zoruma gidiyor” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE YETKİLİLERİNE ÇAĞRI

Park bölgesindeki yol ve ağaçlık alanlarda da sorunlar olduğunu vurgulayan Akgül, “Böyle güzel, keyifli vakit geçirebileceğimiz bir parkta yaşanan bu durum hiç hoş değil.  Kesinlikle ilgilenilmesi gerekiyor” dedi.

“BURASI BİZİ TEMSİL EDİYOR”

Doğanay Arslan ise “Burası benim sık sık geldiğim bir bölge ancak son dönemlerde gelmeyi çok tercih etmiyorum. Burası biraz kirli, bakım yapılırsa düzeleceğini düşünüyorum. Bu yapılamayacak bir şey değil. Neden yapılmadığı belli değil. Bunlar için büyük bir bütçeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Turistler geliyor buraya bizi temsil ediyor bu şekilde olması hoş değil” diye konuştu.

Öte yandan Arslan, Karaalioğlu Parkı’nda akşam saatlerinde de rahat vakit geçiremediklerini belirerek, güvenliğin de arttırılması gerektiğini dile getirdi.