‘KAR TANELERİ’ İLE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞECEK

İmkanı olmayan çocuklara kayak sporunu öğretmek amacıyla İş İnsanı Ender Alkoçlar tarafından ‘Kar Taneleri’ projesi hayata geçirildi. Her biri kendi alanında uzman eğitmenlerin de desteğiyle çocukların meslek sahibi olmalarına katkıda bulunmak niyetiyle böyle bir proje için yola koyulduklarını söyleyen Alkoçlar, “Proje hayata geçti, çok mutluyum” dedi.

Bursa’nın dünyaca ünlü kış ve doğa sporları merkezi Uludağ’da imkanı kısıtlı çocuklar için kayak sporunu öğretmek amacıyla ‘Kar Taneleri’ projesi hayata geçirildi. İş İnsanı Ender Alkoçlar’ın desteği ile çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak vesilesiyle başlanan bu proje ile çocukların meslek sahibi olması hedefleniyor. Konu hakkında açıklama yaparak ‘Kar Taneleri’ projesi hakkında bilgi veren Alkoçlar, “Kış ayları boyunca kar altındaki Uludağ köylerinde yaşayan imkanı kısıtlı ve özellikle kızlar çocukları Uludağ’da kayak sporuyla tanıştırmak, geleceğin şampiyonlarını ve kayak eğitmenleri olarak onların meslek sahibi olmalarına katkıda bulunmak için oluşturduk. Ayrıca, çocuklarımızın kişisel eğitim ve gelişimlerine de bu proje sayesinde katkılar sağlamak amacımız” diye konuştu.

“PROJE DESTEKLERLE DAHA DA BÜYÜYECEK”

Proje kapsamında her biri kendi alanında uzman kayak eğitmenlerinin yanı sıra İngilizce eğitmenleri ve pedagoglardan da destek aldıklarını sözlerine ekleyen Alkoçlar, şöyle devam etti:

“Ülkesini seven, hizmet sevdalısı, Türk kayağına uzun yıllar hizmet edecek ve milli takım formasını gurur ile taşıyacak bu köy çocukları için başlatılan bu proje sporsever ve duyarlı iş adamları ile daha da büyüyecek ve zaman içerisinde Uludağ’ın imkanı kısıtlı diğer köylerine de hizmet olarak ulaşacaktır.”

BAYRAM OKUDAN