KAR BEYAZDIR ANTALYA

Türkiye'nin birçok yerinde kar yağışı etkisini gösterirken, uzun süredir kara hasret kalan Antalya'nın batısındaki ilçeler, nihayet beyaz gelinliğini giydi. Yağan kar, kuraklık tehlikesi altındaki yayla üreticisini sevindirirken, bazı bölgeler ise kuraklığa karşı umutla yağacak karı bekliyor.

Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Gömbe ve Elmalı ovalarının bir bölümü beyaza büründü. Etkili olan kar Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe ve Sütleğen yaylaları, Gömbe Ovası ve Elmalı Ovası'nın bir bölümünü beyazla kapladı. Kar kalınlığı ovada 10 santimetreye kadar ulaştı, yüksek bölümlerde ise kar kalınlığı yarım metreye kadar çıktı. Kaş'a bağlı Sütleğen Mahallesi'nden başlayan kar, Elmalı'ya bağlı Akçay Mahallesi'nin Elmalı ilçesi çıkışına kadar her yeri beyaz örtüye büründürdü.

YAYLALARDA KAR SEVİNCİ

Yağan kar kuraklık tehlikesi altındaki yayla üreticisini sevindirdi. Karayolları ve Kaş Belediyesi ekipleri ise yollarda kar temizliği yaptı. Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Yağan kepek kar. Sulu kar kadar faydalı değil. Sulu karın ancak onda biri kadar toprağa su olarak geçer. Ancak buna da şükür. Hiç olmazsa ovada toprağın verimini artıracak. Yayla geç de olsa doğal rengini aldı. İnşallah bu kar yağışının gerisi gelir. Bu kuraklık tehlikesinden kurtuluruz. Yollarımız açık. Ancak buzlanma var. Sürücü arkadaşlar dikkatli olsun" dedi.

KAR OPERASYONU DEVAM EDİYOR

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Alacabel mevkisinde kar yağışının yerini güneşli havaya bırakmasıyla yol kenarında biriken ve yüksekliği bir metreyi bulan karlar da iş makinalarıyla yolun dışına taşınıyor. Antalya-Konya karayolunun en önemli geçiş noktası Akseki'ye bağlı bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde ulaşım, kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından normale döndü. Karayolları Alacabel ekibi yolun trafiğe açık tutulması için yoğun çalışma sürdürdü. Karayolları ekipleri kar küreme çalışmaları yaparken, yol kenarındaki birikintiler kar savurma makinesiyle dışarı atılıyor.

SÜRÜCÜLERİN İMDADINA JANDARMA KOŞTU

Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı trafik sorumluluk bölgesinde bulunan, Elmalı- Fethiye ilçe sınırındaki Göğübeli Geçidi'nde tipi şeklinde yoğun kar yağışı başladı. Yağış sonrası yolda mahsur kalan sürücülerin yardımına jandarma trafik ekipleri koştu. Yolun kardan temizlenmesi ve aksaklık yaşanmaması için bölgeye Karayolları kar küreme aracı çağıran ekipler, kısa sürede bölgede yolun açılmasını sağladı. Jandarma trafik ekipleri, gün boyunca yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptıklarını belirterek vatandaşlardan, olumsuz bir durum yaşanmaması ve olası trafik kazalarına karşı dikkatli ve duyarlı olunmasını istedi. 

ELMALI GÜNE KAR YAĞIŞIYLA UYANDI

Antalya'nın Elmalı ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı. Elmalı'da 2 gündür etkili olan yağmurun ardından bu gece kar yağışı etkisini gösterdi. İlçe halkı sabah güne beyaz örtüyle uyandı. İlçede merkezini kaplayan kar yağışı yüksek kesimlerde de üreticileri sevindirdi. Öte yandan jandarma trafik ekipleri ve Karayolları personeli sürücülerin mağdur olmaması için yol açma ve güvenlik çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

ISPARTA’DA KÖYLER, BEYAZA BÜRÜNDÜ

Isparta merkezde beklenen kar yağışı henüz gerçekleşmedi. Ancak Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent, Yalvaç, Şarkikaraağaç ilçeleri ve bu ilçelere bağlı belde ile bazı köylerde kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu. Kar yağışıyla birlikte belediye ve karayolları ekipleri de yollarda çalışma başlattı. Karayolları ekipleri, ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken, belediye ekipleri de ilçe merkezlerinde çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışının kentin yüksek kesimlerde aralıklarla devam edeceği öğrenildi. 

İHA, DHA