Kaptan skor katkısı veremiyor

Alanyaspor’da transfer olduğu 2013 yılından bu yana takımın en istikrarlı ismi olan Efecan Karaca, bu sezon ortaya koyduğu kötü istatistikle dikkat çekti. Geride kalan 8 haftada skor katkısı veremeyen deneyimli futbolcunun ilk 11’de sahada çıktığı hiçbir maçta da galibiyet gelmedi.

2013 yılından bu yana Alanyaspor forması giyen ve gelen her teknik adamın vazgeçilmezlerinden olan Efecan Karaca, bu sezon da takımın en çok forma giyen isimlerinden olurken dikkat çekecek bir istatistiğe imza attı. Bu sezon henüz skor katkısı veremeyen 34 yaşındaki futbolcunun, ilk 11’de sahaya çıktığı hiçbir maçta Alanyaspor’un kazanamamış olması dikkat çekti.

İlk 5 haftada oynanan Eyüpspor, Başakşehir, Göztepe, Fenerbahçe ve Hatayspor mücadelelerinde Efecan Karaca ilk 11’de yer alırken, Turuncu-Yeşilliler 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

YEDEK BAŞLADIĞI İKİ MAÇTA 6 PUAN

Deneyimli futbolcu, 6’ncı haftada oynanan Adana Demirspor karşılaşmasına ve sonraki hafta oynanan Rizespor mücadelesine yedek kulübesinde  yer alırken, Antalya ekibi her iki maçı da kazanarak 6 puanı hanesine yazdırdı. 2 haftalık galibiyet serisinin ardından Galatasaray mücadelesinde de ilk 11’de yer alan Efecan Karaca ile Alanyaspor, sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

385 MAÇTA SAHAYA ÇIKTI

Alanyaspor tarihinin en önemli futbolcularından olan Efecan Karaca, bugüne kadar 385 maçta sahaya çıktı. 38 gol ve 65 asist ortaya koyan deneyimli futbolcu, bir dönem A Milli Takım formasını da terletti. 8 kez Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçiren tecrübeli futbolcu, 1 kez gol sevinci yaşadı.