KAPTAN KUPAYA ODAKLANDI

Antalyaspor'un Kaptanı Hakan Özmert, Türkiye Kupası şanslarını değerlendirdi.

%50 ANTALYASPOR %50 BEŞİKTAŞ

Antalyaspor'da bütün hesaplar Türkiye Kupası için yapılıyor. Beşiktaş ile kupa için şanslarının eşit olduğunu söyleyen Kaptan Hakan Özmert, Kırmızı-Beyazlı formayla Avrupa kupalarında mücadele etmeyi en büyük hedefi olarak gösterdi.

Türkiye Kupası'nda 21 yıl sonra final heyecanı yaşayan Antalyaspor'da takım kaptanı Hakan Özmert, kulüp olarak hedefe kilitlendiklerini söyledi. Lider TV'ye konuk olan deneyimli futbolcu, takım olarak tek bir hedefe odaklandıklarını vurguladı. Beşiktaş'ın kendilerinden daha avantajlı olmadığını ifade eden başarılı futbolcu, "Beşiktaş, kadro ve futbol olarak çok iyi durumda. Onlar için Süper Lig şampiyonluğu Türkiye Kupası'ndan daha önemli olacak. Şanslar eşit diyebilirim. Zor bir maç olacak. Hiçbir şey kolay olmuyor ama değecek. İnşallah kazanan taraf biz oluruz" dedi.

"BU SİSTEM KUPAYA UYGUN"

Ortaya koydukları sistemin turnuvalara oldukça uygun olduğunu söyleyen Özmert, "Oynadığımız futbol, tam turnuva ve kupa sistemi. Bunu hep konuşuyoruz, 6-7 hafta önce de konuşuyorduk. Sadece böyle oynayarak kolay kolay kupa kazanılmaz, üzerine koymamız gerekiyor. 'Erzurum maçını kazanalım, ligde rahat bir konuma gelip oraya daha kolay hazırlanalım' dedik. Erzurumspor maçını da kazanarak bunu elde ettik" sözlerine yer verdi.

SİVASSPOR MAÇINI AYRI TUTTU

Türkiye Kupası'nda final yolculuğunda Pendikspor, Boluspor, Bursaspor, Sivasspor ve Alanyaspor'u elediklerini hatırlatan başarılı futbolcu, "Sivas maçı biraz daha zorluydu ama Alanya maçı da kolay olmadı. Bursa çok genç ve dinamik bir takım. Bizim oynadıkları dönemde yükselişteydiler. Oraya da ciddi hazırlandık. Her maça iyi hazırlandık ama en zorlusu Sivasspor maçı gibiydi" diye konuştu.

AVRUPA HAYALİ

Antalyaspor formasıyla Avrupa kupalarında mücadele etmenin en büyük hayali olduğunu belirten Özmert, "Bunu başaracak gücümüz var. Hedef yaklaşıyor. Bunu çok istiyorum. Bu şehir bunu hak ediyor. İnşallah Antalya'da çok güzel takımlara karşı mücadele ederiz" diye belirtti.

SÖZLEŞME GÖRÜŞMESİ BAŞLIYOR

Sezon sonunda tamamlanacak sözleşmesiyle ilgili olarak da bilgi veren Hakan Özmert, yönetimden kendisine haber geldiğini ve milli arada masaya oturacaklarını söyledi. Kendisiyle birlikte başka görüşülecek isimlerin de olduğunu söyleyen Özmert, "Ben burada kalmak istiyorum. Artık evim Antalya'da, futbolu da burada bırakmayı düşünüyorum" dedi.

KADRO YAPISI DEĞİŞMEYECEK

Gelecek sezon için Ersun Yanal'la da zaman zaman görüşme yaptığını ifade eden Hakan Özmert, takımın genel yapısının değişmeyeceğini söyledi. Ersun Yanal'ın kemik kadroyu bozmayacağını belirten Özmert, "Hocam, seneye çok fazla transfer yapmak istemediğini söylüyor. Kaliteli bir kadromuz var. Belki 3, belki 4 transfer yapılacak. Eğer birini alıyorsak, direkt gelip oynayacak. Öyle oyuncular olmalı. Genç oyuncular her zaman bu işin lokomotifi. Hocamız da yönetimin istediği sayıda genç oyuncuyu transfer edebileceğini söylüyor. Gökdeniz, Bünyamin, Doğukan çok iyi katkı veriyor. Takımda genç oyuncular olmalı. Tecrübeli ve kaliteli oyuncular da olmalı" sözlerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ ELEŞTİRİSİ

Kendisini iyi hissettiğini ve oynadığı sürece A Milli Takım'dan davet beklediğini ifade eden Hakan Özmert, Şenol Güneş'in tercihleri sebebiyle serzenişte bulundu. Futbolun yaşının olmadığını ve performansa dayalı olarak tercihlerin yapılması gerektiğini söyleyen başarılı futbolcu, "Performansınız gücünüz kuvvetiniz yerindeyse her zaman milli formayı giyebilirsiniz. Şenol Güneş'in bu zamana kadar tercihlerinde çok hata yaptığını düşünmüyorum ama son kadroda oynamayan oyuncular var. Bu seferki seçimde bana göre daha dikkatli davranabilirdi. Daha çok oynayan oyuncular tercih edilmeli. Halil Akbunar'ı davet etmesini takdir ettim, hak etmişti. O'nun hakkını yemedi ama bu kadroda oynamayan oyuncular da var. Oynamayan çağrılmamalı" diye konuştu.

"AİLE GİBİYDİK"

Antalyaspor olarak 2020 yılının çok iyi başladığını ve bu döneme kadar önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Özmert, bunun nedenlerini şu şekilde sıraladı: "Geçen sene devre arası transferler çok iyi geldi. Bunların içerisinde yerlilerin olması da avantajdı. Pandemi döneminde de dünyada görülmeyecek bir şekilde Başkanımız otelini kapattı. Ali Şafak Öztürk çok büyük katkılar verdi. Bizim asıl çıkışımız o dönemde başladı. Ali Şafak Öztürk gibi Aytaç Altay ve Servet Çavuşoğlu bize çok büyük destek verdi. Murat Süğlün, Ramazan Karabulut, Sabri Gülel de hep bizimleydi. Yönetici - başkan gibi değil de ağabey - kardeş gibiydik. Dertleşmekse dertleşmek, gülmekse gülmek... Her şeyi yaşadık. Aile olmamızın en büyük sebebi buydu."

"ERSUN YANAL EN İYİSİ"

Futbol hayatı boyunca birçok teknik adamla çalıştığını söyleyen Hakan Özmert, Ersun Yanal'ı ilk sıraya yerleştirdi. Bu konuyu kendisiyle de konuştuğunu söyleyen Özmert, "Ersun Yanal'ı çalıştığım teknik adamlar arasında en başa yazarım. Kendisine de söyledim. Daha çok bilimsel çalıştıran, koşturan, idman yaptıran birisi sanırdım. Taktik olarak böyle donanımlı olduğunu bilmiyordum. Abdullah Avcı da çok başarılı bir teknik direktör. O'ndan da çok öğrendim. İkisi de birinci sıradalar" dedi.