‘KAPTAN ERGUN’DAN ÇÖP FARKINDALIĞI

Antalya'nın Kaş ilçesinde yat turizmiyle uğraşan Ergun Dündar, düzenlediği yat turlarında verilen yüzme molalarında ilginç bir farkındalık etkinliği düzenliyor. 'Denizden çöpü getir, kahveyi götür' kampanyası başlatan Dündar, yüzme anında denizden çöp çıkaran müşterilerine kahve ikram ediyor.

'Kaptan Ergun' adlı 95 kişilik teknesiyle her gün Kaş'tan Demre'ye bağlı tarih ve doğa cenneti Kekova'ya tur düzenleyen Ergun Dündar, Kaş yakınlarındaki İnönü Koyu'nda ve Kekova'nın girişindeki Akvaryum Koyu'nda müşterileri için yüzme molası veriyor. Dönüş güzergahındaki yüzme molası ise Kekova'daki Tersane Koyu ve Kaş yakınlarındaki Çamlık Koyu'nda veriliyor. Her yüzme molasında mikrofonu eline alan Ergun Dündar, yüzme anında denizden çöp bularak, tekneye çıkaran her müşterisine bir fincan Türk kahvesi ikram ediyor. Ergun Dündar, duyarlılık gösteren müşterilerine de teşekkür ediyor.

Denizden çöp çıkararak Türk kahvesi içme hakkı kazanan Hilal Özçelik Sakallı ve eşi Kasım Sakallı, "Denizleri temiz tutma, farkındalık yaratma adına çok önemli ve anlamlı bir etkinlik. Dalarak çöp aradık. Deniz dibinde bir büyükçe kahve bardağı bularak çıkardık. Ama epey aradık. Denizin dibi gerçekten temizdi. Ergun Kaptan'ın etkinliği işe yaramış" dediler.

Her gün yatında etkinliği düzenleyen turizmci ve yat kaptanı Ergun Dündar da "Kampanyamla denizlerin temizlenebileceğini düşünmüyorum. Ancak benim amacım burada sosyal bir farkındalık yaratmak. Müşterilerimin kafasında denizin ve doğanın temizliği konusunda bir soru işareti oluşturmak. Bir kum tanesi kadar da olsa denizlerimizin temizliğine katkı sağlamak. Müşterilerim zaman zaman otomobil lastiği bile çıkardı bu koylardan. Öyle oluyor ki dalış yapabilen müşterilerim yarış halinde deniz dibini temizliyor" diye konuştu.

DHA