KAPANMA SONRASI SAHİLLER CIVIL CIVIL

Antalya’da vatandaşlar tam kapanmanın ardından denize girmek yerine masasını sandalyesini alıp sahilde zaman geçirdi. 17 günün ardından vatandaşlar, sevdikleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

BAYRAM OKUDAN

Tam kapanmanın ardından Antalyalılar güneşli havanın tadını çıkarabilmek için masasını sandalyesini aldı Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Kimileri çimlerde oturmayı tercih ederken, kimileri ise sandalyesiyle denizi izledi. Sevdikleriyle açık havada buluşmayı tercih edenler, sosyal mesafeye uyulduğu gerekçesiyle sahili tercih ettiklerini söylediler.

“SAHİL YEMYEŞİL OLMUŞ”

Kapanmayla beraber doğanın kendini yenilediğini ve sahilin yemyeşil olduğunu söyleyen Yasin Atik, “17 gündür evde uzun bir süreç geçirdik. Antalya gibi cennet bir şehirde yaşıyoruz. Hafta başından bu yana sahilde oturmaya başladık. Dışarda oturmak bize daha cazip geliyor. Kapanma öncesi yoğun kalabalıktan dolayı çimler ve doğa zarar görmüştü. İnsanların tahribata uğrattığı doğa kendisini yenilemiş. Sahil şuan yemyeşil olmuş” ifadelerini kullandı.

“MANZARANIN TADINI ÇIKARIYORUZ”

Sahilde arkadaşlarıyla zaman geçiren Ertuğrul Kaya, kapanma döneminde arkadaşlarıyla bir araya gelemediğini, şuan ise sahilde buluşmayı tercih ettiklerini söyleyerek, “Uzun zamandır pandemiden dolayı arkadaşlarımızla bir araya gelemiyorduk. Yasakların kalkması bir araya gelmemize vesile oldu. Yasaklardan dolayı evlerde olduğumuz için bizler de kendimizi böyle dışarı attık. Açık havada manzaranın ve sahilin tadını çıkarıyoruz” dedi.

“SAHİLE KARŞI OTURMAK DAHA İYİ”

Denize girmek yerine arkadaşlarıyla manzaraya karşı oturmanın daha sağlıklı olduğunu söyleyen Hicra Nur Karakuş, “Bizler koronavirüsten dolayı denize girmiyoruz. Sahile karşı oturmanın bizler için daha iyi ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Pandemiden dolayı hepimizin hayatından 1 buçuk sene gitti. Bunun için çok mutsuzum. Burada çok kalabalık olmamaya çalışıyoruz. Güvendiğimiz arkadaşlarımızla oturuyoruz” diye konuştu.

“MANZARA ÇOK GÜZEL”

Sahilde sosyal mesafeye dikkat edildiği için buraya gelmeyi tercih eden Enes Çetin, “Kapanmadan dolayı arkadaşımla uzun süre görüşemediğim için denize girmek yerine arkadaşımla sahilde oturmayı tercih ettim. Burada sandalyemizi alıp kahvemizi içmek çok daha güzel. Sahile gelme sebebimiz ise burada insanlar sosyal mesafeye dikkat ediyor. Yoğun bir kalabalık yok. Manzara çok güzel” dedi.