KAOS ORTAMINDA BÜTÇE GÖRÜŞMESİ

Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde yaşanan ‘yetki krizi’ sorunu henüz çözüme kavuşmamışken, belediyenin yarın yapılacak kasım ayı devam meclisinde 2021 yılı bütçesi görüşülecek. Belediye yönetiminde yaşanan kaoslarla birlikte görüşülecek olan bütçe toplantısının sonucu merak ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı devam meclisi yarın Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu başkanlığında toplanacak. Toplantıda, 19 ilçe ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “2021 Yılı Performans Programı” görüşülerek, karar alınacak. Büyükşehir Belediyesinde yaşanan ‘güç savaşları’ henüz son bulmamışken, Antalya bütçesinin masaya yatırılması ise kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Belediye yönetiminin kendi içerisinde yaşadığı sorunların Antalya’da hizmetin kısırlaşmasına neden olduğunu belirten Antalyalılar, krizin ortasında bütçe görüşülmesinin uygun olmadığını savundu. Öte yandan Başkan Muhittin Böcek’in elektronik imzayla başkanvekilliği görevine son verdiği ancak İçişleri Bakanlığı’nın bu kararı kabul etmemesiyle birlikte yeniden görevine dönen Mehmet Hacıarifoğlu’nun, meclis toplantısında konuya ilişkin açıklama yapıp yapmayacağı merak edilen konular arasında yer aldı.

Öte yandan Antalya’nın 5 merkez ilçesi olan Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu’da 2021 yılı bütçe görüşmeleri şu şekilde:

KEPEZ BÜTÇESİ 401 MİLYON TL

Kepez Belediyesinin 2021 tahmini bütçesi 401 milyon TL oldu. Başkan Hakan Tütüncü, bütçenin yüzde 42’sini yatırıma ayırdıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, ekim ayı toplantısının 2. birleşimi Tütüncü’nün başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Tütüncü, 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise, 2021 yılı bütçesi ve performans programını sundu. Mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri, belediyenin 2021 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra söz alan Başkan Hakan Tütüncü, belediyesinin borçsuz olduğuna dikkat çekti.

MURATPAŞA BÜTÇESİNİ HALK BELİRLEDİ

Muratpaşa Belediyesi ise, bir ilki gerçekleştirerek internet üzerinden ilçe sakinleriyle tartışıp oyladığı 2021 bütçesini belediye meclisinde görüşerek kabul etti. Tek gündemle toplanan mecliste, yapılan oylamada Muratpaşa Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 465 milyon lira olarak kabul edildi. Oylamanın ardından değerlendirmede bulunan Başkan Uysal, belediye bütçesinin meclis görüşmeleri öncesi, Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu komsumeclisi.com üzerinde ilçe sakinlerinin tartışmasına ve devamında oylamasına açıldığını söyledi. Başkan Uysal, bunun bir doğrudan demokrasi uygulaması olduğunu belirterek “Muratpaşa, bütün insanlarının katılabildiği bir platformda oylayarak bütçesini karara bağlamış ilk şehirdir” dedi.

KONYAALTI’NDA OY BİRLİĞİ SAĞLANDI

Semih Esen'in başkanlık yaptığı Konyaaltı Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda belediyenin 2021 yılı performans programı ile gelir gider bütçesi oylandı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise konuşmasında yapıcı değerlendirmelerinden dolayı parti sözcülerine teşekkür ederek, belediye personelinin kalemler üzerinde ayrıntılı çalıştığını ve maliyet hesaplarında gerçekçi rakamlar elde etmeye özen gösterdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Konyaaltı Belediyesi 2021 yılı için 235 milyon lira olarak planlanan Performans Programı ve Gelir Gider Bütçesi, tüm partilerin de desteğiyle oy birliğiyle kabul edildi. 

DÖŞEMEALTI’NDA İKİ YILIN TAHMİNİ BÜTÇESİ BELİRLENDİ

Döşemealtı Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısında 2021 yılı performans programı ile gelir gider bütçesi oylandı. Döşemealtı Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı gider bütçesi 235 Milyon TL olarak kabul edildi. Toplantıda, Gelir ve Gider Bütçesi arasında denklik sağlandığı tespit edildi. Belediyede iki yılın Gider ve Gelir Bütçesi ise; 2022 yılı 246 Milyon 750 Bin TL, 2023 yılı 259 Milyon 087 Bin 500 TL, olarak tahmin edildiği belirtildi.

AKSU BÜTÇESİ 116 MİLYON TL

Aksu Belediyesi Ekim ayı devam meclisi Başkanvekili Emin Bal başkanlığında yapıldı. Mecliste, belediyenin 2021 yılı performans program tasarısı görüşülerek oy birliği ile geçti. Devam meclisinde belediyenin 2021 mali yılı ve izleyen iki yıla ilişkin bütçe tasarısı ve 2021 mali yılı gelir tarifesi görüşüldü. Aksu Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 116 milyon lira olarak onaylandı.

FATMA ARSLAN/ÖZEL HABER